Передзамовлення iPhone 14 Plus провалилися: iPhone 13 mini та iPhone SE (2022) популярніші

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулої п’ятниці, 9 вересня, Apple відкрила попередні замовлення на всю лінійку iPhone 14. І якщо нові «прошки», за даними відомого інсайдера Мін-Чі Куо , показали хороший старт, то базовий iPhone 14 та його Plus-версія, ймовірно, будуть не такі популярні.

За даними містера Куо, звичайні чотирнадцяті моделі не будуть у дефіциті – вони зайняли 45% всього тиражу нових айфонів. Базовий iPhone 14 без проблем можна буде купити в магазинах 16 вересня, оскільки замовляють його не так добре, як “прошки”: iPhone 14 Pro Max замовляють “добре”, а 14 Pro – “нейтрально”, тобто близько до очікуваних показників.

14 Plus, що вперше з’явився, також не радує компанію кількістю замовлень. Мало того, Мін-Чі стверджує, що iPhone 13 mini і навіть «нікому не потрібний iPhone SE (2022)» виявилися популярнішими за iPhone 14 і 14 Plus! Apple значно скоригувала замовлення на «мінік» і новий SE, оскільки компанію не задовольняє попит на обидві трубки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перед споживачами зараз коштує досить складний вибір: придбати iPhone 12, iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 14 або iPhone 14 Plus. Для багатьох смартфони відрізняються лише розмірами, а решта характеристик стає лише цифрами на папірцях. При цьому ціни дуже відрізняються:

Та й 14 Plus — дивний смартфон: він на $100 дешевше дійсно нового iPhone 14 Pro, у якого краща камера, краще екран, нова форма вирізу, яка обіцяє Dynamic Island — чому б не доплатити за ці штуки?

Містер Куо вважає, що “стратегія сегментації продуктів Apple для стандартних моделей зазнає невдачі цього року”. І це правда – лінійка цього року виглядає дуже дивною.

Імовірно, існує ще одна причина низької популярності iPhone 14 Plus – його пізня поява у продажу. Справа в тому, що через затримки у виробництві він з’явиться у продажу лише 7 жовтня.

Мін-Чі Куо вважає, що Apple скоригує замовлення на виробництво iPhone 14 і 14 Plus вже в листопаді — лише через півтора місяця після запуску попереднього замовлення на обидва смартфони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.