Експерти назвали 10 нових функцій iPhone 14, які вже давно були в Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напередодні представники компанії Apple представили нові функції, які будуть доступні в iPhone 14 на базі iOS 16. Експерти зазначають, що щонайменше 10 з них вже були знайомі користувачам пристроїв на базі Android.

У новому iPhone користувач матиме можливість встановлювати кілька точок на карті. Однак у Android-смартфонах такий функціонал доступний п’ять років. Також розробники Apple “похвалилися” можливістю відправляти відкладені листи електронної пошти або скасувати відправку протягом 10 секунд. Додаток Gmail доступний з 2018 року.

Завдяки функції Live Captions в iPhone 14 стане можлива транскрипція аудіо, відео та розмов. Вперше її застосували в Android у 2019 році. Тактильний відгук при натисканні на клавіатуру вже давно знайомий користувачам Android, але в iPhone з’явиться лише в операційній системі iOS 16.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливість користуватися спільними фотографіями в хмарному сховищі Google Фото з’явилася дуже давно. Для користувачів iPhone ця функція стане доступною лише в новій версії iCloud Shared Photo Librar. Функція завжди включеного дисплея (Always-on display) стала доступною у 12 поколінні ОС Android. У iPhone він з’явиться лише зараз. Експерти зазначають, що у продукті від Apple він більш інформативний і краще налаштовується.

Фітнес-додаток для смартфона у всесвіті Apple, яким можна користуватися без фітнес-браслету, з’явиться лише в iPhone 14. Аналогічний додаток Google Fit з’явився ще 2014 року.

У новій версії iPhone з’являться віджети на екрані блокування, тоді як конкуренти яблучних зробили це ще в 2012 році. Також в Android три роки тому у програмі Personal Safety з’явилася функція виявлення аварій. У iPhone вона вийде лише зараз.

Нарешті, технологія об’єднання пікселів вперше була застосована в смартфонах від Huawei. Така ж функція для камери на 48 Мп з’явиться тільки в iPhone 14 Pro і Pro Max.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.