Недоліки iPhone 14, з яких даремно сміються власники смартфонів на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мабуть, головною подією цього тижня стала презентація Apple 7 вересня 2022 року, під час якої було представлено нову лінійку смартфонів iPhone 14. Традиційно цього дня люди розділилися на два табори: Apple та Android . Перші не припиняли захоплюватися новинками, тоді як другі почали знущатися з пристроїв з Кремнієвої долини. І було за що: iPhone 14 вийшов практично точною копією iPhone 13 як зовні, так і всередині. Однак власникам смартфонів на Андроїд не варто потішатися з представників іншого табору, оскільки з тими самими косяками, за які справедливо і не дуже критикують новий Айфон , стикаються і вони самі.

Смартфони, схожі на iPhone

Мало того, що зовні iPhone 14 не пропонує нічого нового, то ще й заданий Apple тренд на повернення до плоских граней забезпечує погану ергономіку. Вибравши версію з приставкою «Plus» або «Pro Max», його власник відчуватиме дискомфорт від кутів, що врізаються в руку. Плюс через таку форму тактильно телефон відчувається ще більше. Чим не привід посміятися з адептів Apple, готових страждати заради «великої ідеї»?

Але все те саме ми бачимо серед Андроїд-смартфонів. Єдиною значущою зміною в плані дизайну за останні роки стало використання таких же плоских граней. Причому подібні пристрої трапляються чи не у кожного виробника від Samsung до Xiaomi. Чого не смієтеся? Не смішно? Це ринок! І смартфони із плоскими гранями їм правлять. Чекайте, скоро і виріз iPhone 14 Pro на Android з’явиться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Думаю, ви розумієте, чим надихалися дизайнери Redmi і Vivo 

Функція Always-On-Display

Можна скільки завгодно потішатися над Apple, що вона не може додати до своїх базових моделей функцію Always-On-Display, що дозволяє тримати екран постійно включеним. Але будемо чесні: опція не настільки важлива, та й працює на деяких Андроїд-смартфонах вона так, що краще її не було б зовсім.

Наприклад, Xiaomi любить обмежувати роботу Always-On-Display на моделях, які не належать до сегменту флагманів. Так, якщо ви купите Redmi Note 10 Pro, то зможете спостерігати інтерфейс AOD лише протягом 10 секунд. Звичайно, ці обмеження можна зняти, але тоді смартфон розряджатиметься як не в собі.

Смартфон з гарною камерою

Сподіваюся, ви вже перестали сміятися з того, що Apple з року в рік оснащує свої смартфони камерою з роздільною здатністю 12 МП. Адже на якість знімків впливає не так кількість мегапікселів, як розмір сенсора, його оснащення додатковими фішками на кшталт оптичної стабілізації та процесор. З цим на Android все туго. Тільки подивіться, як фотографує Redmi Note 11S з камерою на 108 МП . І навіщо вони тоді потрібні?

Звісно, ​​у сегменті флагманських пристроїв Android змагається з Apple на рівних. Але багато преміум-моделей досі не дозволяють перемикати об’єктиви камери під час відеозйомки, зате вихваляються підтримкою дозволу 8К , який, чесні, нікому не потрібно.

Крім того, найчастіше від покоління до покоління камера на багатьох смартфонах Андроїд стає лише гіршою. Xiaomi 12 як основний сенсор отримав Sony IMX766, чий розмір складає всього 1/1.56 дюйма, тоді як на Xiaomi Mi 11 був встановлений великий Samsung S5KHMX на 1/1.33 дюйма. А Samsung протягом ось уже 3-х років використовує у своїх убер-флагманах Galaxy S20 Ultra, S21 Ultra та S22 Ultra одну і ту ж 108-мегапіксельну камеру, навіть не намагаючись хоч якось її оновити.

Процесори для смартфонів

Одним з головних недоліків iPhone 14 стало використання торішнього чіпсету Apple A15 Bionic . І тут власник смартфона на Андроїд мимоволі може почати посміхатися. Щоправда, є один нюанс … Як показує порівняння A15 Bionic і Snapdragon 8 Gen  , флагманський чіп Qualcomm 2022 року за всіма статтями поступається рішенню Apple і за максимальною продуктивністю, і за стабільністю.

Андроїд-флагмани 2022 року за рівнем продуктивності поступаються навіть старим смартфонам Apple

А ще виробники пристроїв на базі Android нерідко самі відмовляються змінювати процесор у новому поколінні своїх смартфонів. Наприклад, realme 6 Pro, realme 7 Pro і realme 8 Pro працюють на тому самому чіпі Snapdragon 720G. POCO F4, який став спадкоємцем POCO F3, отримав у своє розпорядження аналогічний попереднику Snapdragon 870, який є технічно копією Snapdragon 865 з 2019 року. І ви досі продовжуєте сміятися з Apple за те, що вона не змінила процесор iPhone 14 ?

Автономність смартфонів

Apple навмисно не вказує ємність акумуляторів своїх смартфонів, розуміючи, що в битві мач вона програє. Однак високий рівень оптимізації дозволяє навіть iPhone 13 з його скромною батарейкою на 3240 мАг працювати довше за конкурентів на Андроїд з набагато більшою АКБ. Подивіться на порівняння iPhone 13 і Xiaomi 12 з Galaxy S22, що затесався між ними, в тесті автономності від SmartViser. При цьому, якщо вірити даним з офіційного сайту Apple , новий iPhone 14 працює ще довше за свого попередника.

Маленький аккумулятор — не приговор

Телефон без зарядки

Apple першою стала відмовлятися від зарядки в комплекті зарадинаживиекології. І поки виробники Андроїд-смартфонів змагалися в дотепності, в їхніх умах вже крутилася думка, що вони теж мають право збільшити виручку за рахунок позбавлення комплекту постачання таких необхідних аксесуарів. Якщо пару років ідею підхопили лише флагмани, то зараз, якщо ви купите середньобюджетний смартфон Samsung Galaxy A53, також не побачите адаптер живлення.

Скільки коштує смартфон

І останнє. Вважають, що Айфони не коштують своїх грошей. Офіційна ціна iPhone 14 – 799 $. У той же час людина в Україні можуть купити Xiaomi 12 майже за тіж самі гроші. А якщо ви вже зовсім хочете віддалитися від бідняків, які оформляють кредит заради покупки Apple iPhone, то візьміть realme GT 2 Pro. 

Звичайно, це свого роду маніпуляція цифрами, адже в США смартфони Apple завжди дешевші, ніж в інших країнах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.