Який iPhone краще купити в 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Той, хто уважно дивився презентацію Apple, напевно помітив кадр з цінами на iPhone: на даний момент, Apple випускає відразу 8 смартфонів! Зазвичай компанія «вбиває» торішні Pro і Pro Max, залишаючи з неї лише базовий iPhone – це сталося і зараз. Смартфон дворічної давності Apple робить народним, скидаючи на нього ціну. Цього року з лінійки зникли iPhone 13 Pro і 13 Pro Max, але Айфонів, як і раніше, дуже багато – ось і думайте тепер, який купувати. Втім, зробити це досить легко: розповідаємо, чим відрізняються айфони і який вибрати 2022 року.

Який недорогий iPhone купити в 2022

Прямо зараз iPhone SE 2022 є найдешевшим смартфоном від Apple: в американському роздробі за нього просять 429 доларів – це вартість базової версії на 64 Гб. В Україні iPhone SE можна без проблем знайти за 15 – 16 тисяч гривень.

Apple позиціонує SE як найдоступніший спосіб входу в екосистему: у нього хороша (12 МП), але не ідеальна камера, що складається з одного модуля, а також слабкий акумулятор. Зате є, як і раніше, чудовий процесор А15 Bionic, який встановлений в iPhone 14 і 14 Plus. Ідеально підійде, якщо шукайте недорогий Айфон , в подарунок будь-кому з батьків або при переході з Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ж форм-фактор старої доброї сімки вас не влаштовує, то придивіться до iPhone 12 – тепер це народний Айфон, який прийшов на зміну iPhone 11. В його основі лежить чіп А14 Bionic, що вийшов два роки тому, потужна батарея та подвійний модуль камер. Крім того, у iPhone 12 дисплей HDR з високою роздільною здатністю 2532*1170 замість 1792*828 у iPhone 11.

Також він легший, тонший і компактніший за iPhone попереднього покоління і має Face ID на відміну від iPhone SE 2022. Apple оцінює його в 599 доларів за версію з 64 Гб пам’яті, в Україні він коштуватиме трохи дорожче — близько 30 000 грн. Відмінний вибір, якщо хочете оновитись iPhone SE 2020, iPhone X або XS, але не переплатити.

Найкращий iPhone у 2022 році

На мій погляд, iPhone 13 – найкращий вибір із усіх восьми моделей. Він практично не відрізняється від iPhone 12 зовні, але має покращений чіп А15 Bionic, камеру, яскравіший екран. До того ж, у iPhone 13 потужніший акумулятор: 3200 мА*год проти 2775 мА*год. Не так багато, але, як запевняє сайт Apple, працює мінімум на 1 годину довше моделі дворічної давності.

До того ж, на нього дуже сильно впала ціна за рік: зараз його можна без проблем купити за 35 тисяч гривень, якщо вибрати версію на 128 Гб. Це найкращий варіант на сьогоднішній день, якщо хочете купити Айфон на кілька років наперед .

Який iPhone не варто купувати у 2022 році

Дивно, але Apple лише замінила iPhone 13 mini на iPhone 14 Plus, але не припинила випуск компактного смартфона. У всякому разі, поки що, оскільки iPhone 13 mini безтурботно красується на прайс-листі Apple. Власне, цим він і вводить багатьох в оману: багато хто думає, що 599 доларів — ціна iPhone 13 , але це вартість компактної версії.

Який iPhone 14 краще вибрати

Схоже, ми знаємо, який iPhone ви хочете найбільше

Apple представила 4 нових Айфона , але базова версія залишилася без будь-яких видимих ​​змін: той же процесор, дисплей, трохи вищий за автономність. З нововведень варто відзначити, мабуть, модуль супутникового зв’язку, фішки камери, наприклад, Action Mode – покращена стабілізація для зйомки в русі. Apple представила нам iPhone 12 втретє поспіль. Мінорне оновлення – явно не те, на що варто витрачати майже за 45 тисяч гривень. А ось до чого варто придивитися.

  • iPhone 14 Plus – практично копія iPhone 13 Pro Max, але має дві камери замість трьох, зате такий самий великий дисплей і найпотужнішу батарею, яка тільки була в iPhone. За рахунок цього ідеальний для ігор та для перегляду контенту плюс має всі фішки базового iPhone 14. Докладніше про нього читайте у нас нас сайті.
  • iPhone 14 Pro – новітня «прошка» з новітнім чіпом А16 Bionic, а також Always On Display і новим виїмкою Face ID замість чубчика. Найголовніше – топова камера на 48 Мп з ProRaw, покращеним макрорежимом та Dolby Vision. Відмінний вибір, якщо потрібний топовий смартфон після iPhone 11, 12 або 13 такого ж розміру!
  • iPhone 14 Pro Max – збільшена версія iPhone 14 Pro у форматі 6,7 дюйми. Як і в інших моделей iPhone 14, у нього є супутниковий зв’язок, 6 Гб оперативної пам’яті та сумісна автономність iPhone 14 Plus. Ідеальний вибір для тих, хто довго користувався Айфоном з маленьким екраном або якщо потрібний продуктивний iPhone для всього одразу!

Як не крути, але Apple здивувала багатьох не Айфон, а новітніми захищеними Apple Watch Ultra. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.