Нещодавно порівняли чіпи 8 Gen 1 у Motorola EDGE X30 і iPhone 13 Pro Max, запустивши на них Geekbench – Snapdragon набрав 1235 балів проти 1730 у Apple. Відставання вийшло дуже великим: для порівняння приблизно стільки ж набирає iPhone 11 та iPhone 12 на чіпах А13 та А14 відповідно! Іноді поспішають самі виробники: Samsung Galaxy S10+ — приклад того, як компанія вбила чудовий смартфон завчасно.

А ось ще кілька переваг iPhone над Android, які також зав’язані на чипі.

  • Оновлення пристроїв. Apple стабільно випускає по 5 оновлень для iPhone, а деякі пристрої отримують їх ще довше: цього року iOS 16 отримає iPad Pro 1-го покоління, що вийшов у 2015!
  • Крім того, навіть застарілі пристрої отримують оновлення безпеки. Наприклад, нещодавно вийшла iOS 12.5.6 для старих iPhone.
  • Оптимізація ігор та програм. Майже всі програми для iOS працюють однаково на всіх пристроях. І працюють довго! Це відбувається завдяки вимогам App Store.
  • Apple не ділить процесори на бюджетні, середньобюджетні чи флагманські. Навіть дешевий iPhone SE традиційно отримує актуальний чіп. Виняток – базовий iPad, в який для уникнення подорожчання встановлюють процесор дворічної давності. Але, як уже говорилося вище, навіть він кращий за будь-який чіп Qualcomm!

Насправді, порівнювати Snapdragon із Apple Silicon у 2022 вже не дуже доречно. Навіщо, якщо є MediaTek, який уже наздогнав чіпи з Купертіно?