Фахівці назвали найкращі смартфони Samsung

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Південнокорейський виробник випускає виключно надійні смартфони, це перевірено часом та авторитетом, який так старанно вибудовує компанія. Що цікавого в асортименті Samsung?

Samsung – один із провідних виробників смартфонів у світі. Висока конкуренція не заважає компанії щорічно відвантажувати величезну кількість мобільних пристроїв. Перші два квартали 2022 року ознаменувалися для бренду найвищими частками продажів смартфонів на світовому ринку, а тому сумніватися в якості та популярності її продукції не доводиться. Якщо ви шукаєте новий телефон і схиляєтеся до пристроїв цього виробника, то ця добірка розповість про найкращі смартфони Samsung, які можна купити в 2022 році.

СЕРЕДНЬО-БЮДЖЕТНІ МОДЕЛІ

SAMSUNG GALAXY A03

Ціна: від 5099 грн

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Galaxy A03 – один із найбільш бюджетних смартфонів Samsung поряд із відносно свіжими A03s та A03 Core. Це пристрій без зайвих вишукувань, але з усіма плюшками, яких буде достатньо, щоб ви не відчували дискомфорту в повсякденній роботі. Модель працює на базі свіжої ОС Android 11 (OneUI Core), має 8-ядерний чіпсет, Wi-Fi 5 і навіть модуль NFC .

На тильній частині корпусу розміщена подвійна камера з основним сенсором на 48 МП та 2-мегапіксельним датчиком для портретних фотографій. Перший об’єктив через велику роздільну здатність автоматично завищує очікування від зйомок. Смартфон фотографує непогано для свого рівня, не особливо не перевершує своїх конкурентів. Існує електронна стабілізація відео, підтримка HEIF.

Пристрій отримав процесор початкового рівня Tiger T606 від Unisoc. Для «побутових потреб» на кшталт серфінгу в Інтернеті, відеодзвінків, YouTube та іншого, що не стосується ігор, продуктивності вистачить, але не більше – у чіпсету слабкий GPU. Але в цієї SoC є й інша сторона: хороша енергоефективність. Разом з акумулятором на 5000 mAh смартфон витримує 1,5-2 дні активного використання.

SAMSUNG GALAXY A23

Ціна: від 9000 грн.

Якщо ви роками вибираєте продукцію Samsung і підшукуєте багатофункціональний пристрій без слабких сторін, Galaxy A23 – відмінний варіант. На відміну від смартфонів, де явно страждають камери, продуктивність чи інші аспекти, тут «підтягнули» все на рівень. Камера з оптичною стабілізацією, спритний процесор, екран FHD+ з 90 Гц та ємний акумулятор за доступний прайс.

Для фотографій будь-якого плану в Galaxy A23 встановили відразу 4 об’єктиви: основний S5KJN1 на 50 МП, ширококутний на 5 МП, макро та портретні модулі з роздільною здатністю 2 МП. Головним достоїнством природно є перший, і натомість якого інші 3 виглядають як затички. Він пропонує оптичну стабілізацію, фазовий автофокус, підтримку зйомки у 4К.

Непоганий цей смартфон і щодо продуктивності. У ньому встановлений 8-ядерний Snapdragon 680, який був представлений менше ніж рік тому. Він залишає далеко позаду багато MediaTek і Unisoc, якими комплектуються бюджетники за таку ж ціну. Словом, на Galaxy A23 можна навіть пограти у будь-якій складності тайтл на середньо-низьких налаштуваннях графіки.

SAMSUNG GALAXY M23 (5G)

Ціна: від 10000 грн.

Galaxy M23 – ще один добротний смартфон, як і Galaxy A23, але на кілька сходинок вищий. По-перше, модель оснащена процесором Snapdargon 750G із модемом X52, який підтримує мережі стандарту 5G. По-друге, девайс отримав 120-герцову матрицю з роздільною здатністю FHD+. І, звичайно, працює це все на базі новітньої ОС Android 12.

Пристрій оснастили набором із 3 тилових камер, включаючи 50-мегапіксельну Samsung S5KJN1, ультраширококутний об’єктив на 8 МП та макро з роздільною здатністю 2 МП. За своїми фото та відеоможливостями девайс практично ідентичний своєму побратиму з іншої лінійки – Galaxy A23. Тут також є фазовий автофокус та можливість запису в 4K. Невелика різниця криється лише у програмній частині та наявності slow-mo 480fps.

За продуктивність смартфона відповідає 8-ядерний процесор середнього рівня Qualcomm зі свіжою архітектурою. Чіпсета вистачить із запасом для плавної роботи системи навіть у режимі 120 Гц, а більшість ігор запускаються на середньо-високому пресеті зі стабільними 50-60 FPS. Є підтримка швидкого заряджання потужністю 25 Вт.

SAMSUNG GALAXY A12

Ціна: від 7000 грн.

Galaxy A12 – один із представників найдешевших смартфонів Samsung, які сьогодні можна купити. Телефон досить скромний за продуктивністю, але його вистачить для повсякденних завдань, та й запустити простенькі іграшки можна, проте якщо порівнювати цей апарат із конкурентами в цьому ж ціннику, то там будуть пристрої й потужніші. Зате в цьому девайсі покупці отримують відмінне складання, хорошу автономність та оболонку без лагів або реклами.

Ще модель має великий дисплей з низькою роздільною здатністю та симпатичний пластиковий корпус з текстурованою поверхнею. Крім того, у нього є mini jack 3,5 , NFC, швидка зарядка, некомбінований лоток і досить непогані камери. За свої гроші виходить досить привабливий пристрій.

SAMSUNG GALAXY A32

Ціна: від 10 000 грн.

Лінійка А – це успішне починання Samsung у середньоціновій категорії з 2018 року. Щорічно бренду вдається пропонувати у ній дуже цікаві пристрої. У 2021-му молодшим апаратом у серії став A32 (не рахуючи бюджетні A02, A12) і у нього є як плюси, так і деякі мінуси.

Корпус цього пристрою виконаний із пластику, і якщо в моделях минулого року зовні він виглядав преміально і був приємний тактильно, то цього року залишився лише зовнішній блиск. Модель має по-справжньому симпатичний дизайн, цікаві кольори виконання, але коли вона потрапляє до рук, деякі позитивні враження пропадають. Телефон відчувається дуже дешево, і, що ще гірше, він дуже маркий, тому користуватися пристроєм без чохла не рекомендується.

В іншому це дуже пристойний апарат за власний кошт. Потужний чіпсет, ємна батарея зі швидкою зарядкою, AMOLED дисплей з високою роздільною здатністю та частотою 90 Гц, NFC. Доповнює позитивну картину новий Android, стереодинаміки, некомбінований лоток.

SAMSUNG GALAXY A51

Ціна: від 15 000 грн.

Samsung Galaxy A51 – це смартфон, який можна назвати народним. На момент випуску він став одним із найбільш продаваних у світі, а не чули про цей пристрій одиниці. Апарат вийшов ідеально збалансованим. У нього відмінний AMOLED-дисплей, хороші камери, комфортні розміри, висока продуктивність та автономність на 1-1,5 дні. Крім того, у девайса передбачений некомбінований лоток, NFC, роз’єм для навушників та швидка зарядка.

Galaxy A51 – той випадок, коли виробник не став наголошувати на якомусь одному параметрі, а просто знайшов ідеальну середину. Саме тому у своїй ціновій категорії цей смартфон має багато конкурентів, які можуть посперечатися з ним за яким-небудь окремим параметром, але якщо порівнювати разом, то настільки ж вдалого співвідношення ціни і характеристик більше немає, що і підтверджують відмінні продажі.

СУБФЛАГМАНИ ТА СЕРЕДНІЙ КЛАС

SAMSUNG GALAXY S10E

Ціна: від 7 000 грн.

Як і слід очікувати, S10e позбавлений більшості преміальних функцій топової серії. Дисплей отримав меншу роздільну здатність, а сканер відбитків винесений на бічну грань. Сам телефон виглядає просто та вау-ефекту не викликає.

Таке враження багато в чому складається через те, що в ньому стоїть плоский Super AMOLED без заокруглених граней, а тилова камера складається лише з двох сенсорів. S10e втратив телеоб’єктив, проте зберіг широкий кут огляду і високу роздільну здатність, тому фото флагманської якості забезпечені.

Звичайно, якщо ви хочете отримати максимум можливостей від цієї серії, варто вибрати одну із старших версій або придивитися до новинок в особі S22. Там і батарея більша, і екран ширший, та й рівень продуктивності буде набагато вищим.

SAMSUNG GALAXY M33 (5G)

Ціна: від 11 000 грн.

Ця модель – більш просунута версія Galaxy M23 з оновленим процесором та покращеними камерами. Зовні смартфони практично нічим не відрізняються, але враховуючи ідентичну вартість (на момент написання статті) «старший» M33 виглядає все ж таки краще. У ньому є і косметичні зміни на кшталт наявності загартованого скла Gorilla Glass 5 та підтримки реверсивної зарядки.

Смартфон отримав 4 тилові камери, одна з яких з роздільною здатністю 50 МП, друга — ширококутна на 5 МП а решта по 2 МП — це датчик глибин і макро. Стабілізації камер немає, але є фазовий автофокус і зйомка в 4К-разрешении.

Свіжа однокристальна система Exynos 1280 легко справляється з повсякденними та ігровими завданнями, а також добре виявляє себе в плані енергоефективності. Акумулятор ємністю 5000 mAh забезпечить 6-7 годин екранного часу, тому смартфона вистачить мінімум на 1 робочий день.

SAMSUNG GALAXY A53 (5G)

Ціна: від 13 000 грн.

Спірна, але водночас цікава модель від Samsung – Galaxy A53. Це стильний смартфон середнього класу із захистом від вологи та пилу IP67, підекранним сканером відбитка пальців та стереозвуком із Dolby Atmos. Головною його особливістю став дисплей: Super AMOLED із частотою оновлення 120 Гц та 10-бітною матрицею з підтримкою HDR10 та колірним охопленням 98% sRGB.

Зйомку якісних фотографій та відео довірили 64-мегапіксельній камері, якій допомагає ультраширококутний сенсор на 12 МП, портретний та макромодулі на 5 МП. Є надійна зв’язка з електронної та оптичної стабілізації, а також PDAF і slow-mo 240fps. Примітно, що смартфон вміє знімати 4К відео як із основної, так і з фронтальної камери.

Швидкий запуск програм та плавну роботу в них гарантує фірмовий 8-ядерний чіпсет Exynos 1280 та швидка флеш-пам’ять стандарту UFS 2.2. Енергоефективний процесор, що використовується в Galaxy A53, був представлений у березні 2022 року, а техпроцес у 5 нм обіцяє довгу роботу від акумулятора без зайвого нагріву.

SAMSUNG GALAXY S21 FE

Ціна: від 20 000 грн.

Galaxy S21 FE – полегшена версія флагмана минулого покоління, виконана у компактному матовому корпусі. Блок камер добре вписується у загальний дизайн, не випирає. Кнопки керування широкі, легко натискаються та мають швидкий відгук. Сканер відбитків знаходиться під склом екрана, захищеного Corning Gorilla Glass Victus. Традиційно відмінна риса будь-якого преміального смартфона Samsung – екран з недосяжним для багатьох контрастом, насиченістю та яскравістю. Крім того, він підтримує частоту оновлення 120 Гц.

На папері камери скромні: основний 12-мегапіксельний модуль IMX555, що працює у трійці з ширококутним сенсором та телеоб’єктивом (12 та 8 МП). Є фазовий автофокус, оптична та електронна стабілізація. У більшості випадків фотографії виходять деталізованими та якісними, хоча ширококутний модуль іноді не справляється зі своїм завданням. З інших можливостей варто виділити: підтримку зйомки в 8К, slow-mo 960fps, режим RAW, 30-кратний цифровий та 3-кратний оптичний зум.

Смартфон оснащений топовою однокристальною системою Qualcomm Snapdragon 888, що гарантує рекордну продуктивність у будь-яких іграх та додатках. Об’єм внутрішнього сховища може бути 128 або 256 Гб, при цьому розширити карту пам’яті неможливо. У тестах гаджет показує непогані результати та підтримує практично всі вимогливі ігри, видаючи стабільний фреймрейт. Але, з огляду на відсутність ефективної системи охолодження, занадто довго брати участь у затяжних перестрілках не вийде – нагрівання добре відчувається.

SAMSUNG GALAXY M51

Ціна: від 22 000 грн.

Продовження практичної серії Galaxy M51 – це монстр автономності серед звичайних смартфонів. Його батарея на 7000 mAh здатна 34 години відтворювати відео, а в інтернеті можна безперервно сидіти добу. Для її заповнення використовується швидке заряджання. Величезний акумулятор і великий дисплей далися взнаки на розмірах – телефон товстий і важкий.

У M51 користувач отримає потужний чіпсет ігрової спрямованості, непоганий набір пам’яті, пристойну, але не кращу в сегменті камеру. Крім того, смартфон некомбінований лоток, має mini jack 3,5, NFC і бічний сканер пальця. Зовнішність у M51 симпатичніше, ніж у молодшої моделі, але це все ще досить простий дизайн.

SAMSUNG GALAXY A72

Ціна: від 24 000 грн.

Galaxy A72 – модель із суворим дизайном у матовому корпусі, що не збирає відбитки пальців. Варіантів кольорів кілька: білий, чорний, фіолетовий та синій. Смартфон виготовлений із полікарбонату, укріпленого вуглеволокном, завдяки чому корпус стійкий до механічних впливів і навіть вологи (є захист за стандартом IP67). Є дактилоскопічний сканер, вбудований в екран, який швидко реагує на торкання. AMOLED-дисплей якісно та яскраво передає кольори, а його максимально допустима частота оновлення – 90 Гц.

Модуль камер включає чотири об’єктиви: стандартний 64-мегапіксельний, «ширик» на 12 МП, телеоб’єктив та сенсор для зйомки макро (8 та 5 МП відповідно). Незважаючи на не найсильнішу оптику, Galaxy A72 отримав подвійну стабілізацію (EIS+OIS), фазовий автофокус, 3-кратний оптичний або 30-кратний цифровий зум, режим slow-mo 120fps. На основну камеру знімки виходять чудовими, звичайно, якщо забезпечити якісне освітлення.

8-ядерний процесор Snapdragon 720G демонструє високу продуктивність у безлічі завдань, при цьому не споживаючи багато енергії, що підвищує автономність пристрою. Працює гаджет швидко, без провисань, причому це стосується і вибагливих ігор. Об’єм оперативної пам’яті достатній для одночасної роботи кількох додатків. На повну зарядку акумулятора ємністю 5000 mAh потрібно близько 90 хвилин: це середнє значення. У повсякденному житті при автоматичному регулюванні яскравості підсвічування акумулятора вистачить на 2-3 дні.

ПРЕМІАЛЬНИЙ РІВЕНЬ

SAMSUNG GALAXY S22

Ціна: від 33 000 грн.

Samsung Galaxy S22 – стандартна версія флагмана 2022 року. Девайс має тонкі рамки, що гармонійно поєднуються з красивим корпусом. Симпатичний дизайн доповнює система лінійних камер, яка виглядає вкрай лаконічно та стримано. Загалом, це один із найкомпактніших пристроїв преміум-класу, які можна сьогодні знайти на ринку. Корпус виконаний із алюмінієвого сплаву, лицьова панель закрита загартованим склом Gorilla Glass Victus. Тішить і невелика вага смартфона – всього 167 грамів.

Останнім часом камери не є головним козирем Samsung. Основний 50-мегапіксельний фірмовий сенсор GN5 разом із ширококутним сенсором IMX713 на 12 МП та телефото модулем IMX772 не вражають. Далі оптичної та ультрастабілізації, фазового автофокусу, підтримки RAW, 3-кратного оптичного зуму та пари інших фішок у девайсі не пішли, хоча прямі конкуренти вміють вже трохи більше. Також є зйомка в 8К, а передня камера радує портретним режимом.

Exynos 2200 – досить свіжа високопродуктивна однокристальна система, що розробляється разом з AMD. При звичайному використанні і навіть іграх пригальмовування точно не буде, але нагрівання може зіпсувати враження: чіпсет вийшов не зовсім стабільним. Оперативної пам’яті у S22 достатньо, а ось вбудованої може бути мало, причому розширити її за допомогою microSD неможливо. Окремо варто сказати про акумулятор на 3700 mAh. Цього вже відверто мало, оскільки екранний час навіть за невисокої активності – близько 4-6 годин.

SAMSUNG GALAXY Z FLIP 3

Ціна: від 30 000 грн.

Galaxy Z Flip3 – один із найцікавіших смартфонів Samsung. У складеному вигляді девайс досить великий, зате якщо його розкласти, він перетворюється на тонкий, стильний і елегантний апарат, що привертає увагу своєю зовнішністю. Панелі захищені склом Corning Gorilla Glass Victus, а торці виготовлені з міцного алюмінію. Половинки екрану можна фіксувати у будь-якому бажаному положенні, а весь корпус захищений від води та пилу за стандартом IPX8.

Камер у девайса всього дві: основна IMX563 та ширококутна IMX258 (кут огляду – 123 градуси). Обидві з роздільною здатністю 12 МП. З їх допомогою можна робити знімки у форматі RAW, налаштовувати параметри зйомки вручну за допомогою просунутого режиму, знімати 4K 60fps і не тільки. Ще одна особливість: корпус зручно розкривається наполовину, що дозволяє використовувати його як штатив. Ще є оптична стабілізація, подвійний автофокус (фазовий + стежить). При хорошому освітленні фотографії виходять непоганими, хоч і далекими від найкращих камерофонів сьогоднішніх днів.

За продуктивність відповідає 8-ядерний процесор преміум-класу Snapdragon 888 Qualcomm. Це потужна, але досить гаряча начинка, яка виявляє свої гірші сторони (нагрів та тротлінг) під час тривалого геймінгу. В іншому ж пристрій буде справлятися з будь-якими завданнями ще пару років вперед без натяку на підгальмовування. Безперервне відтворення відео підтримується протягом 12 годин, а зарядку потужністю 15 Вт швидкої точно не назвеш: повної ємності акумулятор досягає трохи менше ніж за 2 години.

SAMSUNG GALAXY S21 5G

Ціна: від 33 000 грн

Galaxy S21 5G – це молодший флагман компанії, анонсований у 2021 році. У ньому зібрано все найкраще, що має бренд. Апарат має цікаву зовнішність із кількома колірними рішеннями. Усі варіанти матові, тому проблем із відбитками пальців тут не виникає. Як матеріал корпусу обраний пластик, який відрізняється підвищеною міцністю, його важко подряпати або отримати якісь сколи. Модель має відмінний AMOLED-екран із частотою 120 Гц, а закрили його новим склом Corning Gorilla Glass Victus, яке компанія називає найміцнішим на ринку.

Нема питань і до продуктивності. Девайс доступний з двома варіантами чіпсету – флагманським Qualcomm або Exynos. Звичайно ж, всі дружно лають другий і вихваляють перший, але практика показує, що якщо не ставитись за мету шукати в їх роботі огріхи, то звичайні користувачі рідко бачать різницю. Немає проблем з пам’яттю, а також модель повний набір бездротових інтерфейсів, включаючи Wi-Fi 6 і 5G.

Є в новинці стереодинаміки, швидка та бездротова зарядка, захист від води IP68. Окремо варто згадати про камеру. Може вона і не найкраща на ринку, але переважна більшість користувачів повністю задовольнить. Основний модуль отримав три сенсори, здатні порадувати оптичним зумом і стабілізацією, ширококутною зйомкою, якісною нічною зйомкою та записом відео в 8K. Фронтальна камера – 10 МП. Вона знайома з флагманів минулих років і питань до неї немає.

У цій моделі немає 3,5 і підтримки карток пам’яті, але до мінусів це відносити немає сенсу, тому що в цьому питанні Samsung не відрізняються від топових рішень конкурентів.

SAMSUNG GALAXY S20 PLUS

Ціна: від 35 000 грн.

У Galaxy S20 Plus зібрали всі преміум характеристики: потужний акумулятор, водонепроникність, сканер відбитків пальців в екрані. Звичайно, це не найпросунутіший представник флагманської серії сьогодні, але непоганий варіант недорогого топового пристрою.

Дизайн майже не відрізняється від попередника від Galaxy S10 Plus. Оновлення зачепило інші елементи: екран тепер має частоту оновлення 120 Гц, всередині встановлено потужний набір модулів, а можливості камери значно розширилися.

Найбільшу роздільну здатність має 64-мегапіксельний телеоб’єктив. Він забезпечує триразовий гібридний оптичний зум. Ще є основний сенсор 12 МП і ширококутник з аналогічною роздільною здатністю 12 МП. Четвертий об’єктив в основній камері – це датчик глибини для покращених портретів та макро.

SAMSUNG GALAXY NOTE 20 ULTRA (5G)

Ціна: від 40 000 грн.

Чим примітний Note 20 Ultra? Смартфони даної лінійки завжди відрізнялися збільшеною діагоналлю екрану та акцент робився саме на цьому. Та й зовнішній вигляд тут характерний саме для представників Note: великі габарити, прямокутний корпус з мінімальними закругленнями. З обох боків апарат закритий склом Gorilla Glass Victus, а його рамки виготовлені зі сталі. Окремо варто відзначити, що в смартфоні є слот для microSD, причому сам подвійний лоток: 1 SIM + 1 карта пам’яті (що також дивно).

Galaxy Note 20 Ultra отримав стандартний для свого часу набір із трьох камер, де головним виступає сенсор з роздільною здатністю 108 МП S5KHM1 від Samsung. Є й ширококутний модуль на 12 МП, і навіть телеоб’єктив. З функцій можна виділити лазерний та фазовий автофокус, потрійну стабілізацію (EIS+OIS, UIS), підтримку збереження фотографій у «чистому» форматі RAW, а також зум (4-кратний оптичний, 5/10-кратний гібридний, 50-кратний цифровий) . І хоча це не найсвіжіша начинка прямо зараз, з неї можна вичавити багато цікавого.

Є дві версії смартфона: на процесорі Exynos та Qualcomm. У нашому випадку 8-ядерного Snapdragon 865 Plus вистачає з лишком для запуску та роботи з безліччю програм у фоновому режимі. Ігри будуть комфортно відтворюватися на будь-яких налаштуваннях графіки, а якщо акумулятор раптом розрядиться, за допомогою функції швидкого заряджання (45 Вт) з 0 до 100% його вдається заповнити за 65 хвилин. Крім того, в Note 20 Ultra передбачено наявність бездротової та зворотної зарядки (9 Вт).

SAMSUNG GALAXY Z FOLD 3

Ціна: від 55 000 грн.

Galaxy Z Fold3 – досить товстий та важкий апарат, який важить 271 грам. Модель більше виглядає як розкладний планшет, а не смартфон, враховуючи величезний дисплей діагоналлю 7.6 дюймів. За бажання смартфон можна використовувати у складеному вигляді: так він стає набагато компактнішим. Панелі корпусу виконані загартованим склом Gorilla Glass Victus, а бічна рамка виготовлена ​​з алюмінію.

За фото та відеоможливості складаного Z Fold3 відповідають три основні камери та два фронтальні сенсори: зовнішній IMX374 з роздільною здатністю 10 МП, а також внутрішній (захований під дисплеєм) 4-мегапіксельний IMX471. На цьому найцікавіше закінчується, адже задні об’єктиви вже не дивують: стандартний датчик IMX555, «ширик» IMX258 та модуль телефото. Все це доповнено подвійним спалахом LED. Камера виділяється потрійним автофокусом (CDAF+PDAF+LAF), наявністю RAW, подвійною стабілізацією (EIS+OIS), підтримкою 4K 60fps та 8K.

У пристрої встановлено продуктивний восьмиядерний процесор Qualcomm Snapdragon 888, а доповнює його 12 Гб оперативної пам’яті. Завдяки такій начинці телефон показує рекордні результати у синтетичних тестах та іграх. Цієї зв’язки вистачить на довгі роки безперебійної роботи, проте сильно навантажувати пристрій не рекомендується, так як воно відчутно гріється, що викликає просідання продуктивності.

Час автономної роботи під час постійного відтворення відео – 16 годин, на повну зарядку потрібно майже 2 години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.