POCO M5 – найкращий сучасний смартфон за 5499 гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бренд POCO вже не перший рік асоціюється зі смартфонами, що пропонують оптимальне співвідношення ціни та характеристик. Причому це стосується не лише середньобюджетних пристроїв та флагманів, а й бюджетних моделей. 5 вересня компанія представила свої новинки POCO M5 і POCO M5s, які без жодних застережень можна назвати найкращими смартфонами початкового рівня. Розбираємось, чим вони відрізняються один від одного, і як POCO знову вдалося розправитися з конкурентами.

3 причини купити POCO M5

POCO M5 – повноправний спадкоємець попередніх моделей M-серії, що виражається у його дизайні. Тильні камери тут виведені в помітний блок, а задня панель покрита матеріалом, що тактильно нагадує шкіру. Тому, незважаючи на наявність чохла у комплекті, можна комфортно користуватися смартфоном без додаткових аксесуарів.

Купити POCO M5

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продаж POCO M5 стартує вже 6 вересня. Протягом перших трьох днів версію 4/64 ГБ можна буде купити за 149 $ (~ 5 499 грн). І за ці гроші характеристики POCO M5 виглядають просто бомба. Отже, розповідаємо по порядку, чим так цікавий цей апарат.

Ігровий смартфон

POCO M5 – недорогий телефон для ігор . За його роботу відповідає новий чіпсет Helio G99, виконаний за техпроцесом 6 нм. У тесті AnTuTu він доводить свою спроможність, випереджаючи Snapdragon 732G, який використовується у багатьох середньобюджетних моделях.

Продуктивність нового Helio G99 на фоні Snapdragon 732G

Helio G99 – не тільки найпотужніший 4G-процесор , а й дуже холодний камінь. З його допомогою POCO M5 у грі Free Fire видає стабільні 60 fps при температурі корпусу 40,2 ° C (у цей момент власники флагманів повинні пустити сльозу). Ігрової потужності смартфона цілком достатньо для таких ресурсомістких проектів, як PUBG та Genshin Impact, адже при їх запуску автоматично активується утиліта Game Turbo 5.0, яка віддає весь пріоритет ігор.

Продуктивність POCO M5 на Helio G99 поводиться не тільки в процесі геймінгу, але і при вирішенні інших завдань. Швидкий накопичувач формату UFS 2.2 дозволяє моментально запускати та встановлювати програми, а оперативна пам’ять стандарту LPDDR4X тримає запущеними відразу кілька процесів.

Телефон із гарним екраном

Оскільки йдеться про ігровий смартфон, то не зайвим буде відзначити наявність екрана з частотою оновлення 90 Гц. Вона робить ігровий процес більш плавним у порівнянні з геймінгом на пристроях із дисплеями 60 Гц. За допомогою функції Dynamic Switch частота автоматично підлаштовується під контент, дозволяючи заощадити заряд акумулятора.

Екран POCO M5 автоматично змінює частоту оновлення залежно від контенту

Ще однією важливою деталлю є використання в POCO M5 сенсорного шару з частотою 240 Гц (ідеальна чуйність дотиків) та LCD-матриці, чия головна перевага – відсутність шкідливого для очей мерехтіння.

Телефон з великою батареєю

Зрозуміло, POCO M5 оснащений гарною камерою на 50 МП з підтримкою нічного режиму та допоміжних датчиків для розмиття заднього фону та реалізації макро-сценаріїв. Користуватися всіма фішками смартфона можна протягом 2 днів без заряджання, адже всередині ховається акумулятор на 5000 мАг . А за рахунок блоку живлення на 18 Вт енергія відновиться менш як за 2 години.

Чим POCO M5s відрізняється від POCO M5

Поряд з POCO M5 у продаж надходить ще один бюджетний смартфон – POCO M5s. На відміну від базової моделі, він виконаний у звичному матовому корпусі. Його головна перевага – вага (178,8 грама). Це найлегший POCO в історії.

Купити POCO M5s

Продаж новинки також стартує 6 вересня, і протягом перших 3 днів купити POCO M5s у версії 4/64 ГБ можна буде за 169 $ (~ 7 000 грн). Щоб зрозуміти, чим цей смартфон відрізняється від моделі без приставки “s”, пропоную поглянути на характеристики POCO M5s .

Телефон із гарною камерою

Перша відмінність – камера POCO M5s . Смартфон використовує 64-мегапіксельний сенсор, доповнений ширококутним об’єктивом з матрицею на 8 МП та 2-мегапіксельним датчиком глибини. Крім того, що ви отримуєте більше сценаріїв для фото, POCO M5s готовий запропонувати запис відео з роздільною здатністю 4K, а цим можуть похвалитися далеко не всі середньобюджетники.

Який екран краще: AMOLED чи IPS

Друга відмінність – екран. POCO M5s отримав 6,43-дюймову AMOLED-матрицю, готову порадувати високим рівнем яскравості (1100 ніт) та технологією DC Dimming, що усуває шкідливе мерехтіння для очей. Ще M5s використовує акуратніший виріз Dotdisplay і підтримує новий режим читання версії 3.0.

Потужний телефон

Третя відмінність – процесор. POCO M5s працює на 8-ядерному чіпсеті Helio G95 . Це теж досить продуктивне рішення, що набирає понад 350 тисяч балів у AnTuTu. Як і у випадку з базовим смартфоном, ця модель отримала ОЗУ та ПЗУ актуальних стандартів LPDDR4X та UFS 2.2 відповідно.

Нарешті, всередині телефону ховається батарея на 5000 мАг , яка заряджається ще швидше. У комплекті POCO M5s лежить адаптер на 33 Вт, що відновлює енергію трохи більше, ніж за годину. Який із цього ми можемо зробити висновок? POCO M5 – недорогий девайс для ігор, а POCO M5s – найкраща модель початкового рівня для створення та споживання контенту. А який смартфон ти вибереш?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.