Xiaomi готує дуже дешевий смартфон на чистому Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька днів тому, а точніше 6 вересня, відбулася офіційна презентація дуже дешевого смартфона Xiaomi Redmi A1 – і очікувалося, що він коштуватиме менше 100 доларів. Кажуть, що смартфон постачатиметься з повною версією Android, а не з урізаною версією Android Go, яку не можна замовити.

В основі смартфона лежить чотирьохядерний бюджетний чіпсет MediaTek Helio A22 SoC. Кожне ядро ​​Cortex-A53 працює на фіксованій частоті 2 ГГц. Радості тут немає, адже Crystal вийшов ще у 2018 році. Але є один істотний плюс – від класичної оболонки MIUI вирішили відмовитися на користь MIUI Lite, яка фактично є чистим Android.

Сам смартфон матиме класичний вигляд – IPS-дисплей діагоналлю 6,52 дюйма з роздільною здатністю HD+. З камерами все дуже просто – «фронталка» має 1 Мп, а основна подвоюється до 8 і 2 МПкс відповідно. Ви навряд чи зробите хороші селфі, але можете здійснювати відеодзвінки. Але чого можна очікувати від пристрою вартістю до 100 доларів?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пам’яті також буде мало за сучасними мірками – 2 оперативних «гіга» і 32 постійних «гіга». Це рідко і розчаровує. Однак цінник досить «смачний» для тих, кому потрібен хоч якийсь простий і надійний смартфон.

Ця модель не матиме датчика відбитків пальців для розблокування за відбитком пальця. Натомість радує око акумулятор ємністю 5000 мАг, який підтримує зарядні пристрої потужністю до 10 Вт. Пристрій швидко зарядиться і, судячи з не дуже потужного процесора зарядки, прослужить довго.

Як і попередні моделі бюджетних телефонів Samsung, смартфон має шкіряну задню кришку. Судячи з інформації, оприлюдненої інсайдерами, незрозуміло, чи буде батарея знімною — як це зазвичай буває на бюджетних пристроях.

Який висновок?

Вам не варто очікувати чогось надприродного за ціною менше 100 доларів — ці властивості цілком очікувані. Можна передбачити, що такого пристрою з лишком вистачить на рік експлуатації для нескладних завдань. Але процесор дуже слабкий, і пам’яті мало – два головних недоліки пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.