Розетка не потрібна: недорогі смартфони з гарною автономністю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробники смартфонів із акумуляторами на 10 000 мАг і більше обіцяють споживачеві тижневу автономність. Але найчастіше такі апарати пропонують посередні характеристики, пристойно важать і мають проблеми із софтом. Та й час роботи далекий від заявленого. Для гарної автономності важлива не лише ємність батареї. Ми протестували недорогі, але довгограючі моделі відомих брендів. Найкращі гаджети потрапили до цієї добірки.

TECNO Pova 3

TECNO Pova 3 – дуже цікавий телефон за багатьма параметрами. У нього IPS-екран з роздільною здатністю Full HD+, діагоналлю 6,9 дюйма та частотою оновлення 90 Гц. Стереодинаміки також є, тому гаджет відмінно підійде для перегляду контенту. Усередині – процесор MediaTek Helio G88, що працює у парі з 6 ГБ оперативної пам’яті. Передбачено віртуальне розширення ОЗП до 11 ГБ. З таким залізом смартфон справляється з повсякденними завданнями і навіть дозволяє щось пограти. 

Унікальна фішка моделі – світлодіодне підсвічування задньої панелі (доступне не у всіх версіях). Вона не тільки виділяє пристрій на тлі аналогів, а й сигналізує про вхідні дзвінки, повідомлення та стан АКБ. Ще є модуль NFC і потрійний слот для двох SIM і картки пам’яті.

За офіційними даними, величезний акумулятор ємністю 7000 мач забезпечує 50 годин прослуховування музики, 20 годин перегляду потокового відео або 8 годин геймінгу. Наш тестовий екземпляр на середній яскравості 18 годин відтворював контент YouTube. А годинна перестрілка Call of Duty Mobile розрядила АКБ на 10%. Від комплектного 33-ватного адаптера гаджет за півгодини заповнює енергію батареї на 45%. Повна процедура займає 1,5 години. TECNO Pova 3 підтримує реверсивне підживлення, тому його можна використовувати для підзарядки інших пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Infinix Hot 12 Play

Infinix HOT 12 PLAY NFC оснащується 6,82-дюймовим IPS-екраном з роздільною здатністю HD+ та частотою оновлення 90 Гц. Такий дисплей підходить під будь-який контент, читання, веб-серфінг або перегляд серіалів. Процесор Unisoc Tiger T610 не розрахований на вимогливі ігри, натомість із повсякденними завданнями справляється. 

Функція віртуального розширення оперативної пам’яті дозволяє отримати до 11 ГБ ОЗУ, що позбавляє проблем із закриттям фонових додатків та зайвих вкладок браузера. Крім того, передбачені NFC та класичний роз’єм для навушників.

Місткість батареї – 6000 мАг. Виробник заявляє про 120 годин прослуховування музики або 8 годин геймінгу. Є фірмовий режим енергозбереження Power Marathon, що продовжує час роботи акумулятора. 

Наші тести показали, що Infinix HOT 12 PLAY NFC може обходитися без розетки півтора дня. Під час безперервного відтворення відео він протримався 18 годин. Комплектний адаптер дозволяє заповнити енергію АКБ протягом 3 годин.

POCO M3

POCO M3 – літній апарат, але його ще можна зустріти у продажу. Смартфон оснастили 6,53-дюймовою IPS-матрицею з роздільною здатністю Full HD+. Дисплей захищений склом Gorilla Glass 3. Текстура задньої панелі імітує шкіру та має відомий дизайн. За швидкодію відповідає процесор Qualcomm Snapdragon 662, можна без проблем встановити кастомні прошивки та знамениту камеру Google. Основний фотомодуль на 48 Мп отримав світлосильну оптику. Є у моделі й інші корисні фішки: стереодинаміки, 3,5-міліметровий аудіороз’єм, ІЧ-порт для керування побутовою технікою, а також потрійний слот, що вміщає дві сімки та карту microSD до 512 ГБ.

За словами виробника, батареї ємністю 6000 мАг вистачає на 196 годин прослуховування музики або 17 годин перегляду відео. Навіть після 1000 циклів зарядки ємність АКБ практично не падає, зазначає вендор. 

У наших вимірах апарат протримався 15,5 годин в режимі зацикленого відтворення відео на середній яскравості, що близько до офіційних показників. Під час перегляду YouTube заряд знижується приблизно на 5% за годину, а Asphalt 9 можна катати до 8 годин. У разі помірної експлуатації гаджета варто розраховувати на 2-3 дні автономності. Фірмовий 18-ватний БП повністю підживлює акумулятор за 2,5 години.

realme Narzo 50A

Модель realme Narzo 50A вирізняється серед конкурентів оформленням кришки. Спереду розташовується 6,5-дюймовий IPS-екран з роздільною здатністю HD+ та невеликим краплеподібним вирізом під фронталку. Як апаратна платформа використовується MediaTek Helio G85, здатний запускати сучасні ігри на низько-середніх налаштуваннях. Камера потрійна, з основним модулем на 50 Мп та підтримкою різноманітних пресетів зйомки. Смартфон практичний: є аудіороз’єм, NFC та потрійний слот, що дозволяє використовувати дві SIM-карти та одну microSD для розширення вбудованого сховища. 

Місткість АКБ становить 6000 мАг. Виробник обіцяє 111 годин прослуховування музики в Spotify, 27 годин перегляду YouTube-контенту або 8 годин геймінгу. Є фірмовий режим енергозбереження Super Power Saving Mode, при активації якого можна лише з 5% заряду розмовляти телефоном 144 хвилини — принаймні так стверджують офіційні дані. 

Ми протестували апарат у огляді. За годину безперервної гри в Asphalt 9 витрачається близько 7% заряду батареї. У разі використання пристрою протягом дня вдалося лише наполовину розрядити акумулятор. Отже, за помірного сценарію можна розраховувати на 2-3 дні роботи. Адаптер на 18 Вт повністю підживлює Narzo 50A за 2,5 години.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.