Смартфони

iPhone 8 Plus чи Samsung Galaxy S10 Plus. Який смартфон краще купити у 2022 році

Share

Ми часто розуміємося на тому, який iPhone купити. Найчастіше йдеться про більш-менш свіжі моделі, яким не більше двох-трьох років, але іноді доводиться говорити навіть про ті смартфони, яким вже виповнилося багато років. Один із таких — iPhone 8 Plus, що вийшов одночасно з iPhone X. Не повірите: ним не тільки користуються до цього дня, але й розглядають як покупку. Ось і наш читач цікавиться, чи варто його купувати у 2022 році чи вибрати Samsung Galaxy S10+. Спробуємо розібратися, який варіант краще вибрати.

iPhone 8 Plus в 2022

Це один з останніх айфонів з кнопкою і одночасно великим екраном. Знаєте, чому ще варто взяти його, а не iPhone SE 2020 чи SE 2022? Через хорошу автономність: 2675 мА * год – до цього дня гідний акумулятор для iPhone. В іншому смартфон працює цілком нормально і справляється із завданнями завдяки чіпу А11 Bionic. Смартфон також отримає iOS 16 цього року – швидше за все, вона стане останньою для нього. Усередині 3 Гб оперативної пам’яті не так багато, але цілком нормально для iPhone: iPhone SE 2022 і iPhone 13 мають всього на 1 Гб більше.

Про те, що смартфон повільно, але вірно застаріває, говорить рейтинг AnTuTu: в ньому 8 Plus набирає приблизно 383 тисячі балів. Для порівняння, у iPhone 11 – майже 587 000. Мій друг недавно продав свій 8 Plus: складно сказати, що телефон прямий тупить, але ледь помітні лаги присутні. Не критично, але складно вимагати більшого від смартфона з начинкою 5-річної давності та дизайном, що з’явився ще в iPhone 6 Plus. Але особисто мене радує в ньому камера: виходять чудові знімки навіть за поганого освітлення — майже на рівні iPhone 11.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз новий iPhone 8 Plus можна купити за ціною від 10-12 тисяч гривень за версію з 64 Гб.

Чи варто купувати Samsung Galaxy S10 Plus

Перше, що впадає у вічі побачивши S10 Plus – це величезний AMOLED-екран 6,4 дюйма майже на всю передню панель, створений за тоді ще новою технологією Infinity-O. Фронталку відсунули праворуч: здалося, що це спірне рішення, але пізніше користувачі знайшли застосування цієї фічі у вигляді спеціальних шпалер. Загалом, незважаючи на те, що смартфон вийшов у 2019 році, Galaxy S10+ і досі виглядає актуально та свіжо!

До камери питань немає жодних: потрійний модуль 12 Мп + 12 Мп + 16 Мп робить чудові знімки. З начинкою у вигляді Exynos 9820 або Snapdragon 855 (тут вже як пощастить) теж немає проблем – мої знайомі, які володіють цим смартфоном, не скаржаться на продуктивність. Це підтверджує рейтинг AnTuTu, у якому телефон набрав 493 000 балів. Начебто багато, але новий Galaxy S21 FE видає 772 000, хоч порівнювати два смартфони різних років безглуздо.

Проблема Galaxy S10 Plus в тому, що він не отримає Android 13 і One UI 5.0, тому що у Samsung тільки недавно перейшли на п’ятирічні оновлення. Цей смартфон, на жаль, до списку цих пристроїв не потрапив. Тож це найважливіший мінус. Тут вже судіть самі, чи важливі апдейти Android для вас. Втім, S10 Plus має й інші явні переваги над iPhone 8 Plus, через які варто вибрати саме цей смартфон.

  • Акумулятор 4100 мА*год та швидка зарядка.
  • Ультразвуковий сканер відбитка пальців під екраном та розблокування по обличчю.
  • Об’єм пам’яті 128, 256 Гб або 1 Тб та підтримка карт пам’яті до 512 Гб.
  • Роз’єм для навушників.
  • Можливість користуватися NFC для оплати.

Новий Galaxy S10 Plus знайти також реально: за нього просять від 15-20 тисяч гривень.

iPhone 8 Plus або Samsung Galaxy S10 Plus – що вибрати

Смартфони були випущені в різні часи, але iPhone традиційно отримує оновлення довше. Мабуть, термін підтримки iOS і ціна – дві причини, через які варто купувати 8 Plus у 2022 році. Інших причин просто немає, тому що смартфон має маленький екран у порівнянні з Samsung, набридливу кнопку «Додому» – загалом, неймовірно застарів навіть на тлі S10 Plus, який рік тому отримав останній апдейт One UI.

На мій суб’єктивний погляд, краще купити Galaxy S10 Plus – найбільш оптимальний варіант із цієї пари: в останніх оновленнях ОС немає нічого кардинально нового та корисного, тож можна спокійно жити і без них. Смартфон є флагманом минулих років, тому можна сміливо купувати його: бажано, не скупіться і беріть новий, тому що б/у часто трапляються з подряпинами по корпусу та смугами на екрані. Обидва смартфони далеко не першої свіжості, тому якщо і тупитимуть, то, швидше за все, обидва, і тут уже нічого не вдієш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024