Snapdragon 8 Gen 1 – провал чи все-таки хороший процесор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці YouTube-каналу Argument600 порівняли новий процесор Snapdragon 8 Gen 1 із аналогами. Виявилося, що багато в чому він перевершує конкурентів.

На YouTube-каналі Argument600 розповіли про особливості процесора Snapdragon 8 Gen 1 та порівняли його з конкурентами, у тому числі з процесором від Apple.

У порівнянні з попередньою моделлю Snapdragon 8 Gen 1 особливих змін, крім оновленої архітектури, немає. Хоча ведучий очікував побачити все-таки два або чотири мегабайти кешу другого рівня. Кеш третього рівня був збільшений з 4 до 6 Мб, проте це навряд чи зробить смартфон сильно кращим за конкурентів. Також у порівнянні з Google Tensor новий процесор виглядає неповноцінним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У GeekBench 4 та GeekBench 5 процесор показує себе досить слабо. Хоча треба сказати, що з графікою у новинки все гаразд. Те саме з енергоефективністю та нагріванням. Тобто любителям ігор новий процесор має сподобатися.

З точки зору максимальної, мінімальної та середньої продуктивності чіп SD 8 Gen 1 поступається SD 888.

Швидкість читання у чіпа при цьому чомусь стала вищою. Краще за інших процесор став і в плані затримки.

За енергоефективністю Snapdragon 8 Gen 1 перевершує практично всіх конкурентів. Винятком став Snapdragon 888. У грі World of Tanks новинка показує себе краще за інших. Те саме стосується ефективності.

Висновок

У цілому нині Snapdragon 8 Gen 1 можна вважати вдалим процесором. Попередника Snapdragon 888 він перевершує майже за всіма параметрами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.