Смартфони

Google дала поради щодо покращення автономності Android-смартфонів

Share
Час читання: < 1 хв.

Мобільні ОС постійно «обростають» новими функціями та можливостями, про які користувачі можуть навіть не підозрювати. Тому Google вирішила розповісти про деякі з них. Наприклад, компанія випустила відео з рекомендаціями щодо продовження часу автономної роботи смартфона.

В першу чергу поради орієнтовані на власників смартфонів Pixel, але можуть бути корисними і власникам апаратів інших брендів з прошивкою, наближеною до «гуглівської». Компанія рекомендує використовувати функцію Adaptive Battery, доступну в розділі «Батарея». При її активації система аналізує використання пристрою, відключаючи додатки, яких людина не потребує. Наприклад, якщо якась програма не використовується, то їй буде заборонено запускатися у фоні.

Функція Battery Saver обмежує фонову активність додатків, переводить інтерфейс на темний режим, відключає місцезнаходження при вимкненому екрані. Якщо ж необхідно «вичавити» із пристрою максимум, Google передбачила режим екстремального енергозбереження. При його активації більшість програм та фонових завдань вимикається, залишаючи користувачеві лише базові функції. При цьому є можливість вибрати програми, які все ж таки зможуть працювати в цьому режимі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Криптовалютний аналітик передбачає значне падіння курсу Bitcoin

    Провідний криптовалютний аналітик, відомий під псевдонімом DonAlt, висловив ведмежі настрої стосовно біткоїна перед своїми 60 500…

    01.07.2024

    Microsoft визнає проблему з оновленнями для користувачів Windows 10 та 11

    Минулого тижня Microsoft в радісній атмосфері оголосила про виправлення значної кількості помилок у своїх операційних…

    01.07.2024

    Xiaomi готує флагманські смартфони Redmi K80 та K80 Pro з чіпсетом Snapdragon 8 Gen 4

    Компанія Xiaomi готується до випуску нових флагманських смартфонів Redmi K80 та K80 Pro, які обіцяють…

    01.07.2024

    ШІ-функції на iPhone будуть тільки по передоплаті

    Підписка Apple Intelligence+ від компанії Apple відображає її стратегічні зусилля в напрямку розвитку програмного забезпечення,…

    01.07.2024

    Три випадки, коли не варто заряджати телефон

    Зарядка смартфонів є невід'ємною частиною нашого щоденного життя, але існують кілька важливих моментів, які варто…

    01.07.2024

    Samsung може не випустити стандартну модель планшета Galaxy Tab S10 цього разу

    Згідно з останніми даними, Samsung може відмовитися від випуску базової моделі у своїй новій лінійці…

    01.07.2024