Смартфони

Чому потрібно встановити iOS 15.6.1

Share

Я знаю багато людей, які ігнорують оновлення iOS: незважаючи на те, що вже скоро вийде iOS 16, на смартфонах моїх знайомих досі встановлена ​​iOS 14! З одного боку, це навіть корисно, адже Айфон точно працюватиме як і при покупці, а ще смартфони зі «стоковою» iOS цінуються на вторинному ринку. З іншого боку, якщо винести за дужки нові функції, оновлення iOS потрібно встановлювати саме з виправлених помилок і поліпшень у безпеці. iOS 15.6.1 – не тільки остання версія iOS 15 , але і апдейт, який має встановити кожен. Розповідаємо чому так.

Що нового в iOS 15.6.1

Нещодавнє оновлення не містить нових функцій, проте його потрібно встановити кожному: Apple випустила його через проблеми безпеки. Справа в тому, що в апдейті iOS 15.6.1 виправлені дві вразливості нульового дня – помилки, про які не знали навіть розробники Apple.

Компанія закрила помилку, яка дозволяла виконувати довільний код із привілеями ядра. Це означає, що вразливість може дати хакерам повні права адміністратора — тобто, у разі її застосування, зловмисники зможуть видавати себе за власників пристроїв та запускати будь-яку програму від їхнього імені.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інша вразливість також була знайдена в движку WebKit, який використовується в Safari: Apple уточнила на сайті, що для її використання потрібен пристрій для обробки “зловмисно створеного веб-контенту”, здатного стати причиною виконання довільного коду. На даний момент оновлення доступне на всіх iPhone і iPad, а встановити його дуже просто.

  • Зайдіть у Параметри.
  • Виберіть «Основні» та «Оновлення ПЗ».
  • Виконайте пошук оновлення та натисніть кнопку «Завантажити».

Проблема торкається не лише пристроїв на iOS, але навіть iPadOS та macOS. Фахівці з безпеки зазначають, що встановити iOS 15.6.1 повинні всі власники пристроїв, що підтримуються.

Які пристрої підтримують iOS 15.6.1

Встановити екстрене оновлення iOS можуть усі власники iPhone, які вже користуються iOS 15. Якщо раптом увесь цей час ви сиділи на iOS 14, то можете сміливо встановлювати останній апдейт, не побоюючись за працездатність свого пристрою. Тим більше, це потрібно для безпеки, а не заради краси.

  • iPhone 6S і новіший.
  • iPod Touch 7-го покоління.
  • iPad mini 4 та новіший.
  • iPad 5 покоління та новіший.
  • iPad Air 2 і новіший.
  • Усі моделі iPad Pro.

Як оновити Safari на Mac

Як ви знаєте, далеко не всі комп’ютери Mac можуть оновитись до останньої версії macOS Monterey. На своєму сайті Apple вказала, що доступ до патчів безпеки мають доступ до комп’ютерів на macOS Big Sur і macOS Catalina, тобто досить вікові пристрої, для яких ці версії macOS виявилися останніми. Встановити оновлення Safari на Mac дуже просто.

  • У меню Apple натисніть “Системні настройки”.
  • Потім у вікні, натисніть «Оновлення ПЗ».
  • Встановіть оновлення, натиснувши кнопку «Оновити зараз» або використовуйте App Store на Mac у розділі «Оновлення».

Також Apple цього року випустить оновлений Safari 16 для користувачів MacOS Monterey і MacOS Big Sur – апдейт браузера буде доступний, коли вийде MacOS Ventura для всіх. У цій ревізії операційної системи в Safari будуть доступні пуш-повідомлення для веб-сторінок , що дозволить не пропускати важливу інформацію, а також групи загальних вкладок і авторизацію на сайті без пароля через Touch ID.

За традицією, Apple не уточнила, хто знайшов уразливість у системі. Відомо лише те, що компанія має свою групу реагування безпеки, яка виправляє помилки. Нагадаю, це вже не перше оновлення з покращеннями безпеки: на початку квітня Apple вже випускала iOS 15.4.1 , в якій було виправлено критичні вразливості нульового дня. Вони також могли виконувати довільний код і вільно зчитувати дані з пам’яті iOS, а в macOS вразливість дозволяла розкривати пам’ять ядра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iOS
  • Останні записи

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024