Смартфони

Apple iPhone 13 проти iPhone 13 Pro: що краще

Share

Apple iPhone 13 поки залишається найпопулярнішим смартфоном з часткою ринку у світі 5,5%. На другому місці йде iPhone 13 Pro Max, частка якого складає 3,5%. Мало того, за даними Counterpoint Research за квітень 2022, трійку укладає ще один представник сімейства iPhone 13 Pro – 1,8%.

Тому не дивно, що популярні запити, де купити iPhone 13. Ми ж докладніше вивчимо, чим відрізняються iPhone 13 та iPhone 13 Pro.

Порівняно з попередньою лінійкою, iPhone 13 та Pro мають:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • меншу виїмку,
  • новий чіп A15 Bionic,
  • більш тривалий час автономної роботи,
  • покращені камери,
  • нові варіанти кольору.

Дизайн

Дизайн смартфонів дуже схожий, але основна відмінність полягає в матеріалах, з яких вони зроблені. iPhone 13 має краї з алюмінію з полірованою скляною задньою панеллю, а модель Pro – краї з полірованої нержавіючої сталі з матовою задньою частиною. Тому iPhone 13 важить трохи менше ніж модель Pro.

Телефони мають різні варіанти кольору. iPhone 13 доступний у червоному, зоряному, північному, синьому, рожевому та зеленому кольорах. iPhone 13 Pro доступний у графітовому, золотому, сріблястому, синьому та альпійському зеленому.

Камера

Головна відмінність між iPhone 13 та iPhone 13 Pro полягає в основній камері. IPhone 13 має подвійну 12-мегапіксельну камеру з ультрашироким та ширококутним об’єктивами. У той же час, iPhone 13 Pro має потрійну камеру, де доданий ще телеоб’єктив. Тому iPhone 13 Pro може оптично збільшувати зображення удесятеро.

iPhone 13 Pro може знімати у форматі Apple ProRaw, що дозволяє робити фотографії вищої якості та записувати відео у форматі 4K зі швидкістю 30 кадрів на секунду.

Модель Pro також має LiDAR для точного відображення навколишнього середовища та глибини різкості, що дозволяє робити портретні фото у нічному режимі та використовувати камеру для доповненої реальності.

Дисплей та продуктивність

Обидві моделі мають 6,1-дюймовий OLED-дисплей.

Хоча чіпсети в обох смартфонах однакові, графічний процесор в iPhone 13 Pro краще, що трохи збільшує продуктивність. Це корисно для вимогливих програм та редагування відео.

Оперативна пам’ять iPhone 13 Pro на 2 ГБ, що дозволяє одночасно відкривати більше вкладок браузера та додатків.

ProMotion

Ще iPhone 13 Pro використовує технологію ProMotion, яка пропонує частоту оновлення від 10 Гц до 120 Гц, яка змінюється в залежності від того, що знаходиться на екрані в даний момент.

Так, під час гри або в вимогливих програмах частота оновлення буде збільшуватися, щоб забезпечити більш плавний і швидкий відгук.

Автономність та пам’ять

При відтворенні відео iPhone 13 Pro забезпечує понад три додаткові години автономної роботи в порівнянні з iPhone 13.

iPhone 13 та iPhone 13 Pro доступні з об’ємом пам’яті 128 ГБ, 256 ГБ та 512 ГБ, але iPhone 13 Pro також має 1 ТБ, що ідеально підходить для користувачів, які збираються повною мірою використати можливості камери.

Висновок

В цілому, коли справа доходить до вибору між моделями iPhone 13 та iPhone 13 Pro, все залежить від того, для чого ви плануєте використовувати свій телефон. Якщо наголошує на зйомці, вимогливих іграх та обробці відео – тоді можна зупинитися на моделі Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024

    iPhone Plus повторить долю iPhone mini цієї осені

    Журналіст The Information Уейн Ма поділився інформацією про те, що Apple планує відмовитися від подальшого…

    18.05.2024

    Смартфон не заряджається: що варто зробити

    Ви підключили до мобільного телефону зарядний пристрій, а акумулятор не заряджається? Не панікуйте! Цілком можливо,…

    18.05.2024

    Twitter офіційно переїхав на x.com

    Ребрендинг соціальної мережі Twitter Ілоном Маском завершено, повідомляє Engadget. Рік тому Ілон Маск розпочав ребрендинг придбаного ним…

    18.05.2024

    Google може перейти на чіпсети TSMC для Pixel 10

    Телефони Google Pixel можуть зазнати значних змін у 2025 році, оскільки, за деякими даними, компанія…

    18.05.2024