Названо 7 найкращих складаних смартфонів серпень 2022

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Список кращих складних смартфонів з часом стає все ширшим, і це тому, що складні смартфони, нарешті починають приходити в маси, хоча ще в 2019 їх асортимент був зовсім невеликим.

Наприклад, зовсім недавно компанією Samsung був анонсований випуск нових смартфонів Galaxy Z Fold 4 та Z Flip 4, так що є ймовірність, що згодом і вони поповнять цей список.

Складаний смартфон має всі переваги портативності звичайного смартфона і оснащений внутрішнім дисплеєм, який може з легкістю скласти конкуренцію навіть планшету.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але технологія виготовлення таких екранів не дешева, тільки уявіть: смартфон Samsung Galaxy Z Fold 3 коштує вдвічі дорожче, ніж смартфон Samsung Galaxy S22, але, безумовно, він виглядає просто чудово.

Крім цих «повноцінних» доладних моделей, схожих на книжку, є також доладні смартфони, виконані у форматі “розкладачок”. Вони доступніші в ціні.

Такі смартфони складаються, як старі телефони-розкладачки, тому ви отримуєте флагманські функції у набагато компактнішій формі. Але такі мобільні пристрої все ж таки відрізняються від «повноцінних» складних смартфонів.

Ось чому у цій статті їх виділено в окрему категорію. На даний момент Samsung Galaxy Z Flip 3 залишається одним із останніх смартфонів такого типу.

Вартість складних смартфонів досить висока, але вони принаймні мають технічні характеристики, які можуть конкурувати з флагманськими смартфонами найвищого класу.

Єдине, на що слід звернути увагу, це те, що час автономної роботи складних смартфонів, як правило, менший через задіяні екрани, але ви отримуєте смартфон, який буде дійсно виділятися на тлі інших пристроїв.

1. Samsung Galaxy Z Fold 3

Samsung Galaxy Z Fold 3 – це не тільки найкращий складаний смартфон, але і перший, який можна впевнено рекомендувати до придбання без будь-яких застережень – за умови, що вас не збентежить його вартість.

Завдяки більш міцному дизайну та водостійкості, нарешті вийшов складний смартфон, який буде більш стійкий до тривалої експлуатації, а завдяки підтримці Стилус S Pen ви можете максимально використовувати його великий 7,6-дюймовий дисплей.

Незважаючи на те, що це дуже дорогий смартфон, ціна Galaxy Z Fold 3 трохи менша, ніж первісна вартість його попередника, а продуктивність набагато вища.

Камери смартфона далеко не найкращі у своєму класі, навіть якщо одна з них прихована під дисплеєм, цього явно недостатньо для повноцінного оновлення, тому не варто його купувати, якщо у вас вже є Galaxy Z Fold 2, але в іншому скаржитися тут нема на що.

2. Samsung Galaxy Z Fold 2

Samsung Galaxy Z Fold 2 у складеному стані дуже схожий на звичайний смартфон

Samsung Galaxy Z Fold 2 є наступником Samsung Galaxy Fold , в ньому виправлені його недоліки та розширені деякі конструктивні особливості.

Z Fold 2 є складною моделлю смартфона із зовнішнім дисплеєм для основних завдань і внутрішнім дисплеєм, який відкривається в розгорнутому вигляді.

Додатковий зовнішній екран був серйоно модернізований у порівнянні з незграбно маленьким у оригінального Galaxy Fold , його розмір складає 6,2 дюймів.

Цей дисплей у складеному стані робить Galaxy Z Fold 2 дуже схожим на звичайний смартфон. Внутрішній дисплей, при відкритті смартфона, перетворюється на 7,6-дюймовий екран, як у планшета, обидва дисплеї оснащені камерами.

Samsung Galaxy Z Fold 2 має флагманські характеристики: процесор Snapdragon 865 Plus , 12 Гб оперативної пам’яті, обсяг вбудованої пам’яті починається з 256 Гб (карти пам’яті не підтримуються), акумулятор ємністю 4500 мАч та підтримку мереж 5G .

3. Huawei Mate Xs

Huawei Mate Xs є наступником Huawei Mate X , в результаті оновлення пристрій отримав більш тривалий час автономної роботи, а дизайн залишився, як і раніше, таким же чудовим, як і в оригінального Mate X.

На жаль, цей смартфон не має підтримки сервісів Google , а це означає, що він не отримуватиме оновлення додатків від Google, але враховуючи це, Huawei Mate Xs все одно залишиться дуже вражаючим пристроєм і відмінним втіленням у концепції доладних смартфонів.

Це складна варіація пристрою з одним зовнішнім екраном, який розкладається до 8-дюймового планшетного розміру, або складається до 6,6-дюймового мобільного формату.

Huawei Mate Xs також є досить потужним смартфоном, з висококласним процесором Kirin 990 , 8 Гб ОЗП, 512 Гб вбудованої пам’яті, камерою з чотирма об’єктивами (на чолі з основним датчиком на 40 Мп), батареєю ємністю 4500 мАг та стильним.

4. Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold (тепер перейменований на Samsung Galaxy Z Fold ), ще під час виходу Samsung Galaxy S10 у лютому 2019 року, вразив своїми можливостями любителів різних гаджетів.

Незважаючи на високу ціну, приємний інтерфейс і величезний розгорнутий 7,3-дюймовий екран вражали – з’явилася перша масова складана модель смартфона.

Але в міру наближення дати випуску Galaxy Fold у квітні 2019 року, було виявлено кілька проблем з новими дисплеями, що згинаються, що призвело до того, що Samsung відклала випуск Galaxy Fold . Після деяких удосконалень пристрій нарешті був представлений публіці наприкінці року.

Що стосується технічних характеристик, смартфон оснащений 4,6-дюймовим Super AMOLED екраном спереду і гнучким 7,3-дюймовим динамічним AMOLED дисплеєм усередині, що дозволяє використовувати пристрій як смартфон, так і планшет.

Пристрій підтримує багатозадачність з трьома програмами і дозволяє вам плавно переходити з одного екрана на інший незалежно від того, який контент ви переглядали, перемикаючись між ними при відкритті або закритті великого дисплея.

Galaxy Fold має акумулятор ємністю 4380 мАг, 12 Гб оперативної пам’яті, 512 Гб вбудованої пам’яті та високопродуктивний процесор Snapdragon 855 .

Камери? У Galaxy Fold їх шість: 16-мегапіксельний сенсор і пара 12-мегапіксельних об’єктивів ззаду, 10-мегапіксельна камера спереду та пара подвійних об’єктивів 10-мегапіксельний та 8-мегапіксельний усередині.

Найкращі “розкладачки”

Ці складні пристрої менш поширені, ніж доладні смартфони у вигляді книжки, такі як Galaxy Z Fold 3.

Замість того, щоб розгортатися, відкриваючи екран розміром із планшет, вони розкриваються, щоб показати… внутрішній дисплей того ж розміру, що екран звичайного смартфона.

Їхня цінність полягає в тому, наскільки маленькими вони можуть бути у складеному вигляді, що зручно для людей, яким потрібен смартфон, який поміщається у невелику кишеню.

У цих пристроїв також є екрани зовні, хоча вони мають дуже базову функціональність порівняно із зовнішніми дисплеями на доладних пристроях, перерахованих вище. І хоча вони не є найпросунутішими телефонами на ринку, вони, як і раніше, привертатимуть увагу на вулицях, хоча за цей привілей доведеться заплатити чималі гроші.

1. Samsung Galaxy Z Flip 3

Samsung Galaxy Z Flip 3 не сильно пішов у відрив від Galaxy Z Flip або Galaxy Z Flip 5G , але в цілому він все ж таки став більш доопрацьованим, тому його можна вважати кращою складною “розкладачкою” у світі.

Він має міцну конструкцію, флагманську потужність завдяки процесору Snapdragon 888 та 8 Гб оперативної пам’яті, а також привабливий 6,7-дюймовий дисплей AMOLED з частотою оновлення 120 Гц.

Додатковий дисплей смартфона став трохи більшим за розміром, порівняно з попередніми моделями, отже, трохи корисніший – цього разу, його розмір все ще невеликий – 1,9 дюймів.

Як звичайно це буває зі складними смартфонами, камери тут не є чимось особливим, а батарея має невелику ємність, ніж хотілося б, але здебільшого Samsung Galaxy Z Flip 3 – це досконалий смартфон із чудовим співвідношенням ціни/якість за стандартами складаних смартфонів .

2. Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip – це висококласна складна “розкладачка” і хоча його переваг перед Motorola Razr 2020 (про нього йдеться нижче) небагато, вони дуже важливі.

По-перше, Galaxy Z Flip має перевагу за характеристиками, з найкращим (для свого року) процесором Snapdragon 855 Plus та 8 Гб оперативної пам’яті.

Подвійні задні камери (основна 12Мп f/1.8 та надширококутна 12Мп f/2.2) знаходяться на рівні вище одиночної камери Razr , а програмне забезпечення від Samsung більше адаптоване для ведення якісної фотозйомки.

Батарея ємністю 3300 мАг мала в порівнянні з іншими смартфонами, але все ж таки набагато краще, ніж у Motorola Razr 2020 . Складна “розкладачка” Galaxy Z Flip цілком відповідає своєму опису, у закритому стані він нагадує косметичку.

6,7-дюймовий внутрішній дисплей з товстим пластиковим захисним бампером по краях має роздільну здатність Full HD+ (2636 x 1080 пікселів).

Дуже цікаво те, що ви можете відкрити смартфон під будь-яким кутом і залишити його в цьому стані, це зручно, наприклад, при здійсненні відеодзвінків. Програмне забезпечення дуже добре адаптоване до поділу інтерфейсу на верхню та нижню половину.

До слабких сторін Galaxy Z Flip можна віднести його зовнішній дисплей, роздільна здатність якого становить лише 300 х 112 пікселів. Для порівняння, перші телефони Motorola Razr , випущені в 2004 році, мали дисплей з роздільною здатністю 220 x 176 пікселів.

3. Motorola Razr 2020

Motorola перезапустила свій бренд “розкладачок” Razr , випустивши доладний смартфон Motorola Razr , що поєднує в собі нові технології з ностальгічним форм-фактором, що нагадує Motorola Razr V3 – телефон, який підкорив світ у далекому 2004 році.

У вдосконаленому Motorola Razr 2020 було усунено багато проблем попередника, але він залишився дорогим пристроєм, який пропонує насамперед новизну, а не обов’язкові конструктивні досягнення.

Смартфон виглядає дуже добротно, принаймні із відносно великим 2,7-дюймовим дисплеєм зовні. Цей дисплей пропонує різні покращення програмного забезпечення, які дозволяють вам ефективно переглядати базові програми, надсилати текстові повідомлення та робити селфі.

При цьому існує можливість робити селфі 48-мегапіксельним основним об’єктивом, у стані відкритого смартфона, що дуже зручно.

Тим не менш, розкриття смартфона з характерним “клацанням” – це лише половина задоволення, ви нарешті зможете завершити дзвінок з тим же драматичним акцентом, як це було в ті безтурботні часи телефонів-розкладачок.

Внутрішній екран Motorola Razr 2020 має нестандартну вузьку роздільну здатність 2142 x 877 пікселів, а якість зображення практично не відрізняється від смартфонів бюджетного рівня з Full HD дисплеями.

Так само і продуктивність знаходиться на цілком прийнятному рівні, але водночас нічим не примітна. Об’єм вбудованої пам’яті 256 Гб ні чим не розширити, підтримки карток пам’яті немає.

Час автономної роботи стандартний, тобто смартфон можна нормально використовувати протягом дня, що також не викликає особливих емоцій.

Все це означає, що Razr 2020 не є пристроєм, що істотно перевершує своїми можливостями ваш типовий смартфон, при цьому його вартість досить висока.

Але якщо ви хочете пережити ті самі емоції, які дарував нам класичний Razr або просто хочете мати компактний смартфон, який міститься в невеликій кишені, Razr 2020 – ваш варіант.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.