Як виглядатиме новий iPhone 14 Pro з iOS 16. Багато зображень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те , що ми знаємо про iPhone 14 Pro і нову систему, на базі якої він буде працювати, майже все, побачити цей сетап нам поки що не вдавалося. У найкращому разі це були якісь незначні витоки, які відсилали нас до переробленого дизайну передньої панелі нового смартфона. Але нічого більш значущого, щоб можна було гідно оцінити зовнішній вигляд майбутнього Айфона та оновлення, яке ляже в його основу, ми не бачили. Втім, як виявилося, для цього абсолютно необов’язково чекати настання вересня, бо все доступне вже тут і зараз.

Ми з вами вже знаємо, що дизайн iOS 16 не зазнає глобальних змін. Він збереже колишню стилістику, в якій було виконано більш ранні версії операційної системи. Однак зовні відрізнити оновлену платформу від старої досить просто неозброєним оком. Саме це і показав дизайнер AR7, який зобразив на дуже реалістичних зображеннях новий iPhone і нову ОС до нього.

iPhone 14 Pro – дизайн

Для початку пропоную звернути увагу на силует корпусу iPhone 14 Pro. Він залишиться таким самим, як і в iPhone 13: рубані грані, ні найменшого натяку на скріплення і тим більше виступи, як це було раніше. Незважаючи на те, що таке дизайнерське оформлення застосовується вже третій рік, це нітрохи не робить смартфон гіршим, дозволяючи йому залишатися строгими в той же час дуже стильним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По суті, із візуальних змін iPhone 14 Pro на нас чекає лише одне. Це подвійний виріз під фронтальну камеру та датчики Face ID, який замінить козирок, який переслідував нас у всіх флагманських моделях з 2017 року. Незважаючи на те, що, по суті, змінилася лише така дрібниця, смартфон набуває зовсім іншого вигляду. Його починаєш сприймати абсолютно інакше, ніж його попередників. Він виглядає більш футуристично та привабливо.

Яким буде iPhone 14

Втім, на мій смак, подвійний виріз виглядає якимось аж надто громіздким, займаючи багато місця на екрані. Мені здається, що насправді він буде більш елегантним і не таким зухвалим. Зрештою, у Купертіно знаються на гарному дизайні і навряд чи ліпитимуть таку «болячку» на дисплей свого флагманського смартфона, який до того ж відчутно подорожчає.

Автор зайшов трохи далі, ніж слід, і намалював новий iPhone із USB-C замість Lightning. Це може ввести в оману щодо того, яким саме роз’ємом буде оснащуватися новий флагман Apple. Але це не більше ніж фантазія дизайнера, тому що від Lightning у Купертіно поки що відмовлятися не збираються. У найкращому разі це відбудеться лише наступного року. Однак було б дуже круто, якби iPhone нарешті отримав USB-C.

iOS 16 – що нового

iOS 16 також додає апарату новизни. По-перше, екран блокування, який тепер став повноправною частиною операційної системи, робить його функціональнішим. Ви тільки подивіться, скільки елементів керування на ньому з’явилося. По-друге, я звернув би увагу на режим Always-On Display. На відміну від інших виробників, які використовували переваги AMOLED-дисплеїв, подаючи напругу на окремі точки для виведення монохромного зображення, Apple пішла набагато далі.

Розробники компанії з Купертіно вирішили зробити ставку на адаптивну частоту оновлення екрану, навчивши iPhone знижувати її до 1 Гц проти 60 Гц у стандартному режимі. За рахунок цього екран стає трохи тьмянішим і вже не оновлює інформацію, яку відображає миттєво, роблячи це з деякою затримкою. Проте екран постійно залишається включеним і відображає відомості про вхідні повідомлення, включаючи їх вміст, дзвінки, а також віджети та ін.

Скільки буде коштувати iPhone 14 Pro

Ми очікуємо, що iPhone 14 Pro буде дорожчим за своїх попередників. Імовірна ціна – 1099 доларів за базову версію на 128 ГБ, що приблизно на 10% вище, ніж у iPhone 13 Pro. При цьому характеристики зміняться не надто суттєво. По суті, зі знакових змін на нас чекає тільки новий процесор A16 Bionic, якого у простого iPhone 14 не буде. А ось обсяг оперативної пам’яті, роздільна здатність основного екрану та багато інших специфікацій залишаться колишніми.

Зміниться хіба що ємність акумулятора. Її в Купертіно планують збільшити до 3200 мА*год. Це не бозна-яке збільшення, але разом з більш сучасним процесором воно повинно дати потрібний приріст автономності, щоб смартфон працював як мінімум не менше. Адже при всій енергоефективності технології Always-On Display вона все-таки досить ресурсомістка і витрачає акумулятор дуже істотно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.