Творці Nothing Phone (1) обдурили всіх

Творців нещодавно представленого та широко розрекламованого смартфона Nothing Phone (1) викрили в обмані. Про це повідомляє Gizmochina.

Раніше ми писали про дозвіл Nothing Phone (1). Це смартфон з нетривіальним дизайном – схожий на iPhone 12, при цьому з власними «фішками» на кшталт прозорої задньої кришки та мерехтливих світлодіодних смуг. Пристрій сподобалося багатьом, хто робив його огляди. Проте згодом розкрився обман щодо його технічних характеристик.

Йдеться про максимальну яскравість дисплея. Під час презентації, а також на офіційному сайті виробник активно хвалився піковим рівнем яскравості 1200 ніт. Але дослідницька компанія ComputerBase перевірила пристрій спеціальними технічними засобами, і виявилося, що яскравість ледве досягає 700 ніт у своїх пікових значеннях. Експерти відтворили дуже специфічні ситуації, в яких яскравість могла б відповідати заявленій, але результату не отримали.

Фахівці ComputerBase надали результати тестування компанії Nothing. Виробник смартфона вже відреагував і підтвердив, що пікова яскравість справді становить 700 ніт, але пояснив це налаштуваннями прошивки. На своєму офіційному сайті компанія вже додала уточнення, що яскравість «обмежується до 700 ніт на Nothing OS 1.1.2). Ніяких доказів, що на інших версіях програмного забезпечення дисплей може досягати 1200 ніт, Nothing не надала.

Такий обман можна вважати досить суттєвим – виробник завищив показники яскравості майже вдвічі від справжніх. Один подібний прокол автоматично ставить під сумнів будь-які інші заяви Nothing.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.