Уперше в історії скоротився продаж смартфонів у світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Світові поставки смартфонів знизилися на 0,5% у 2017 році, показавши негативну динаміку вперше з моменту появи цих пристроїв.

Про це повідомляє дослідницька компанія International Data Corporation (IDC), – пише Інтерфакс.

Всього компанії світу продали у минулому році 1,46 мільярдів смартфонів, 99,9% з них – на платформах iOS або Android (85,1% – Android, і 14,8% – iOS).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти IDC очікують невелике зростання поставок у 2018 році. За їхніми прогнозами, середньорічні темпи зростання ринку у 2017-2022 роках складуть 2,8%, і у 2022 році буде продано 1,68 мільярдів смартфонів.

“Ми всі знали, що цей рік настане. Тільки в Китаї число проданих смартфонів скоротилося майже на 5%, в Європі, на Близькому Сході і в Африці продажі знизилися на 3,5%, а от в США показник не змінився в річному вираженні”, – наголошується в огляді IDC.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.