Топ-5 прихованих фішок iOS 16, про які ви могли не знати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У майбутньому апдейті iOS, крім офіційно анонсованих нововведень, будуть малопомітні, але приємні покращення. Ми зібрали п’ять таких функцій, які можна випробувати в публічній «беті» системи.

Доопрацьований додаток «Фото»

З метою підвищення конфіденційності утиліта «Фото» тепер дозволяє сховати папки «Нещодавно видалені» та «Приховані». Передбачено захист біометрією (Face ID, Touch ID) або паролем, що не дасть подивитися їхній вміст стороннім. Ще в галереї на iOS 16 легко знайти повторювані або однакові знімки. Вони автоматично збираються у розділі «Дублікати».

Корисну опцію отримав штатний редактор зображень: відредагувавши один кадр, можна скопіювати ці правки та застосувати до будь-яких інших картинок.

Пароль від Wi-Fi у налаштуваннях

Якщо ви забули пароль від Wi-Fi, його неважко подивитися в меню налаштувань. Це працює зі збереженими мережами, до яких пристрій раніше підключався. Достатньо відкрити розділ Wi-Fi, натиснути символ i поряд з ім’ям роздачі (детальнішу інформацію про мережу) та знайти «Пароль». Останній прихований, але після підтвердження особи за допомогою Face ID або Touch ID код для Wi-Fi з’явиться. Далі його легко скопіювати у буфер обміну чи відправити через месенджер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Угруповання контактів та Face ID

Починаючи з 16 версії iOS навчилася розпізнавати дублікати контактів у телефонній книзі. У дзвонилці з’явився відповідний розділ, де пропонується поєднати їх одним натисканням. Крім того, розблокування смартфона Face ID тепер діє в горизонтальній орієнтації. Щоправда, наразі це доступно лише власникам гаджетів серії iPhone 13.

Підтримка геймпадів

Із цим апдейтом Apple розширила список ігрових контролерів, сумісних із iOS. За допомогою Bluetooth можна підключити Pro Controller і Joy-Cons від Nintendo Switch. Також заявлено підтримку аксесуарів 8Bitdo, BADA MOGA XP5-X Plus і Logitech F710.

Реліз iOS 16 заплановано на вересень 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.