Топ-10 смартфонів, які копіюють iPhone X

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відверто кажучи, iPhone X я використовував лише один раз. І за цей короткий час можна зрозуміти, зручний девайс чи ні. У випадку з X вже через секунд 30 ти розумієш, що в цілому такий форм-фактор приємний, і дійсно задіюється вся корисна область дисплея.

Виїмка в дисплеї – це, звичайно, питання спірне. Кому-то вона подобається, а комусь ні. У випадку з iPhone X і девайсом від Oppo мені вона подобається, тому що вся суть не в виїмці, а в однаковому розмірі рамок по всьому периметру пристрою. Саме однакова товщина рамок як з боків, так і знизу і зверху, створює дуже приємне відчуття під час використання.

Apple створювала виїмку не просто так. Маркетологи прекрасно розуміли, до чого призведе таке рішення. Вони знали, що інші почнуть слідувати заданим компанією Apple трендом. Так і сталося. MWC 2018 дав нам зрозуміти, куди буде рухатися ринок в 2018 році. І якщо фанати Android посміхалися над вирізом в дисплеї, то зараз їм доведеться змириться, адже майже всі флагманські – і не тільки флагманські – смартфони тепер будуть з вирізом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нижче я представлю всі відомі мені смартфони з вирізом з дисплеї, одночасно з цим прокоментую кожне з рішень.

На фото нижче Huawei P20 Lite. Виглядає він, відверто кажучи, жахливо. Виріз зверху – окей, але навіщо в такому разі робити таку величезну рамку знизу? Потрібно вибирати одне з двох, інакше втрачається сенс в одному з рішень. Або ж ви робите рамку знизу, як це зробила Xiaomi з Mi MIX 2, або ж – виріз в дисплеї. В іншому випадку на виході виходить каша з усього незрозумілого.

У випадку з OnePlus 6 ситуація трохи краща, тому що рамка знизу помітно менша і майже дорівнює бічним рамкам. Однак все одно за рахунок збільшеної нижньої рамки смартфон виглядає слабше iPhone X. Хоча, звичайно, краще ніж від Huawei.

Також в Мережі з’явився один з рендерів Huawei P20. Поки складно сказати, яка ця модель, але охарактеризувати можна одним риторичним питанням: навіщо потрібна ця кнопка знизу? Смартфон виглядає безглуздо, і давайте це визнаємо.

На фото нижче флагманський апарат від Oppo. І поки це найкраща реалізація вирізу в дисплеї, тому що немає нижньої рамки, яка псує весь ефект. Oppo скопіювали, зробили це нахабно, але у них це вийшло, на відміну від інших.

Doogee V – бюджетний апарат від маловідомої китайської компанії. Вартість пристрою, швидше за все, складе близько 150-200 доларів. За ці гроші отримуємо сканер в дисплеї і досить непоганий дизайн. Так, рамка знизу є, але цінник в даному випадку повинен врятувати ситуацію.

ZenFone 5. Також досить непогана реалізація. І, на мій погляд, Asus підійшла дуже професійно. Вони спробували зробити по-своєму, спробували внести в подібний форм-фактор щось своє і зробили добре. По-справжньому соромний смартфон, так, тут є рамка знизу, але вона не настільки велика, і в цілому оболонка і дизайн дуже гармонійний. Молодці.

Хорватський смартфон NOA N10 на MediaTek MT6737 з 4 ГБ ОЗУ. Нічого особливого, крім дизайну:

Ulephone. Я не стану обговорювати цей апарат, він не вартий своїх 380 доларів. Тут 8 Гб оперативної пам’яті, новий процесор від MediaTek, тут дуже тонкі рамки, але смартфон виглядає безглуздо. Крива оболонка псує весь ефект. І це більше схоже на один з прототипів. Але знаючи Ulephone, можу сказати, що, швидше за все, саме з цією прошивкою девайс і надійде в продаж.

Leagoo S9. Девайс за 150 доларів з дизайном iPhone X:

Ну і наостанок свіже фото флагмана LG G7:

Складно щось сказати, але в міру написання статті я поступово починаю миритися з виїмкою і розумію, що це стало нормою для всього ринку. Apple знову задала тренд, і складно цього не визнавати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОandroidinsider.ru

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.