Топ-5 подробиць про iPhone 14, які точно вас здивують

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилися нові подробиці майбутнього модельного ряду iPhone 14. Про них розповів зарубіжний ресурс MacRumors.

Компанія Apple представить свої нові iPhone вже зовсім скоро – до вересня залишилося менше місяця. Напередодні презентації витоків і нових даних про майбутні девайси стає набагато більше.

1. Система охолодження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З кожним роком SoC в iPhone стає все більш продуктивним. Для Apple це має на увазі не тільки підвищену вартість чіпа, але й підвищене нагрівання, адже фізику ніхто не скасовував.

За чутками, майбутні iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max отримають новий тип охолодження – теплова система з випарною камерою. Це допоможе охолодити свіжий чіп Apple A16 Bionic, який має стати ще продуктивнішим порівняно з А15.

2. Основна камера 


Раніше витоки повідомляли нам, що Apple розмістить дуже великий сенсор камери в Pro-версіях iPhone 14. Повідомляється, що він буде на 57% більше, ніж сенсор iPhone 13 Pro Max – його розмір становитиме 1/1,3 дюйма .

Теоретично збільшений сенсор дозволить робити більш якісні фото з підвищеною різкістю. Крім того, світлочутливість камери також зросте. Кажуть, що надширококутна камера вперше в історії iPhone стане 48-мегапіксельною.

3. Селфі-камера

У 2022 році Apple приділить особливу увагу фронтальній камері в iPhone 14. Вона отримає багато покращень, як за якістю знімків, так і функціонально.

Інсайдери стверджують, що діафрагма нової фронталки розшириться до f/1,9 для порівняння, в iPhone 13 вона становить 2,2. Крім того, покращиться автофокусування.

4. SIM-карта

Найсміливіші інсайдери кажуть, що iPhone 14 може втратити порт для фізичної SIM-карти. Натомість смартфон працюватиме з eSIM — починаючи з iPhone 13 вже можна використовувати два профілі eSIM одночасно.

Зазначається, що відмова від SIM-слота може бути поступовою, і торкнеться не всі країни. З іншого боку, навряд чи є сенс випускати дві версії зі слотом і без нього. Раніше ми розповіли, як справи з eSIM в Росії.

5. Внутрішнє сховище

У 2021 році iPhone 13 Pro Max став проривним смартфоном у плані внутрішнього сховища: вперше в історії Apple смартфон отримав версію із накопичувачем в 1 ТБ.

Цього року Apple може піти ще далі – з чуток, iPhone 14 Pro Max зможе запропонувати покупцям 2 ТБ пам’яті, що стане новим рекордом для компанії.

А чого ви чекаєте від iPhone 14? Поділіться у коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.