Головна Смартфони Чи варто купувати Google Pixel 6a

Чи варто купувати Google Pixel 6a

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Pixel 6 вийшов дуже крутим: мабуть, це єдиний смартфон за останній час, який обговорювали навіть ті, хто ставиться до Android приблизно ніяк. Компанія за традицією випустила бюджетну версію та назвала її Pixel 6a. Це недорогий смартфон із передтоповим залізом – такий собі Samsung Galaxy S21 FE. І він вийшов справді крутим: навіть через те, що від деяких функцій виробник відмовився, смартфон явно гірше не став. На мій погляд, це найкращий смартфон, на який варто перейти після iPhone. Тим не менш, давайте розберемося в плюсах смартфона і спробуємо зрозуміти, чи варто купувати Pixel 6a.

Зовнішній вигляд Pixel 6a

Одним із серйозних відмінностей Pixel 6a від інших смартфонів серії є зменшена до 6,1 дюйма діагональ дисплея. Pixel 6 і Pixel 6 Pro — екран на 6,4 і 6,7 дюйма відповідно. І це чудово! Бюджетний гуглофон вийшов компактним, а більше і не потрібно: 6,1 дюйма — діагональ, що часто зустрічається, будь-якого актуального нині смартфона, якої цілком вистачає взагалі для будь-якого контенту. Плюс: можна дотягнутися великим пальцем від однієї частини екрана до іншої.

Правда, виробник на програмному рівні заблокував частоту оновлення на 60 Гц, але і це, мабуть, не так страшно: до цієї частоти оновлення всі звикли, а більшість користувачів взагалі помічають її лише на контрасті з екранами 90 Гц і 120 Гц. Можливо, трохи постраждає плавність прокручування, зате знижена частота оновлення не буде так сильно впливати на витрату акумулятора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У зовнішньому вигляді Pixel 6a ніщо не видає дешевизну. Навіть блок камер залишився на місці: розробники не стали спотворювати його і недорогий смартфон від Google отримав таку саму «смужку» з об’єктивами як і старші смартфони лінійки. Вона, правда, змушує хитатися Pixel, лежачи на горизонтальній поверхні, але це дрібниці. За зовнішній вигляд безперечно 5 балів.

Характеристики Pixel 6a

Pixel 6a отримав чіп Google Tensor – вперше в історії, між іншим, коли недорогий смартфон Google укомплектували топовим чіпом, а не Snapdragon середнього рівня. Щоправда, є й мінуси: кажуть, що смартфон досить швидко нагрівається навіть при перемиканні між простими додатками – те саме відбувається і з іншими Pixel 6.

З іншого боку, якщо не так сильно на цьому зациклюватися, то Pixel 6a варто купити через високу продуктивність: у бенчмарках він обходить усі смартфони свого класу і поступається лише iPhone SE 2022 тут, звичайно ж, без варіантів. Крім того, в синтетичних тестах дешевий Pixel знаходиться не так далеко від своїх старших товаришів, хоча наперед має менше оперативної пам’яті — 6 Гб.

Продуктивність Pixel 6a поступається тільки iPhone SE 2022

Питання викликає хіба що батарея: на відміну від торішньої версії, Pixel 6a отримав 4410 мА*год проти 4680 мА*год. Проблема лише в тому, що в цій моделі процесор той самий, що й у дорогих версій, тому навіть непогана ємність все одно не рятує. Не iPhone SE з крихітною батареєю, звичайно, але й не флагман – заряджати доведеться раз на добу точно. Тут, до речі, провідна зарядка на 18 Вт і немає бездротової зарядки, тож за марну функцію переплачувати не доведеться.

Який смартфон купити

Як ви вже зрозуміли, 2022 – явно не найкращий рік для покупки смартфона. Купити флагман – висока ймовірність того, що доведеться переплатити. Все одно через тиждень-два виявиш, що він став дешевшим через коливання курсів валют. Найкраще доглядати собі середньобюджетну модель. Наприклад, Samsung Galaxy S21 FE – майже ідеальний смартфон. Потрібний дешевше – можна взяти новий Galaxy A53. А краще – Google Pixel 6a, бо він знаходиться у тій же ціновій категорії, що й Samsung A-серії. Чому саме Pixel?

  • По-перше, це крутий дизайн Pixel 6, який вже став відомим. Тільки дешевше та без зайвих функцій, які не так потрібні.
  • По-друге, будь-який Samsung Galaxy A-серії – це смартфон з неідеальним залізом. У плані продуктивності Pixel 6a на голову вищий.
  • По-третє, фірмова камера Google Pixel з функцією нічної зйомки та відмінною деталізацією – найідеальніший варіант для тих, кому цей модуль не такий важливий у смартфоні.

Свого часу я купив смартфон на Windows Phone (і не один!) і анітрохи не пошкодував: платформа розвалилася, а сам виробник канув у лету. Але мені не шкода витрачених грошей – це було круто! Google Pixel – досить молодий смартфон за сучасними мірками, а Pixel 6a – крутий спосіб з розумом витратити гроші і не розчаруватися, а ще – чудовий спосіб трохи додати собі індивідуальності, адже такі пристрої рідко зустрінеш у повсякденному житті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: