DDR5 розкриває весь потенціал процесорів Intel 13 покоління

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього тижня з’явилися тести процесорів Intel тринадцятого покоління, які показали, що ці чіпи набагато продуктивніші за минулі покоління. Сайт ITHome з’ясував , що при використанні оперативної пам’яті найновішого стандарту DDR5 ці процесори ще швидші.

Ентузіасти тестували незрозуміло як інженерні зразки Intel Core i7-13700K і Core i5-13600K, що потрапили до них, з материнською платою ASRock Z690 Steel Legend і 32 ГБ оперативної пам’яті (спочатку DDR4, потім DDR5).

У випадку з Core i7-13700K після заміни оперативної пам’яті на більш сучасну приріст продуктивності в багатопотоковому режимі становив 20% (19811 балів проти 16542). В однопотоковому тесті збільшення набраних балів майже не було. Core i5-13600K показує скромніший результат, його продуктивність у зв’язці з DDR5 у багатопотоковому режимі бенчмарку зросла всього на 11%.

Багатьом людям, які планують купити процесор Intel 13-го покоління, доведеться задуматися про апгрейд оперативної пам’яті, а це рішення може потягнути за собою покупку нової материнської плати, якщо не підтримує DDR5.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.