Android 13 отримає нові інтерфейс та систему управління енергоспоживанням

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android 13 може почати поширюватися вже до кінця поточного року. Операційна система від Google отримає безліч корисних функцій та цікавих нововведень.

Інтерфейс ОС помітно зміниться. Спершу він підлаштовувався під шпалери на екрані, тепер це торкнеться і іконок. Враховуватиметься, стоїть у користувача темна або світла тема, що потенційно дозволить економити заряд, особливо у девайсів з OLED-дисплеями. Воскресити розробник у майбутній операційній системі збирається і скрінсейвери, хоча подробиці про конкретні такі зміни в Android 13 поки що відсутні. Сканер QR-кодів буде запускатися швидше з панелі сповіщень. Підлаштовуватись ОС спробує і під різні види екранів. Наприклад, на планшетах можна буде бачити не п’ять, а шість запущених додатків. Прогнозується реалізація режиму багатопрофільності, коли використовувати пристрій зможуть кілька користувачів окремо, маючи доступ до тих самих програм.

Android 13 буде працювати у тому числі на смартфонах, що мають гнучкий дисплей. Не виключено, що так користувачів готують до прем’єри першого складного Google Pixel. Ще одним корисним нововведенням стане можливість настроювати мову для кожної програми окремо. Раніше він залежав від того, яка мова встановлена ​​в самій «операційці».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У ОС додадуть новий інструмент вибору фото. Це теоретично спростить роботу з файлами і збільшить безпеку процесу, адже не доведеться щоразу відкривати галерею повністю. Ризики стеження також скоротяться за рахунок нових рішень від Google. Тепер користувачі зможуть налаштовувати дозвіл на надсилання push-повідомлень. Поки ж смартфон може часто дошкуляти користувачам марними вікнами, що спливають.

Реалізують в Android 13 та функцію TARE, покликану допомогти в управлінні енергоспоживанням девайсу. Залежно від рівня заряду та апетитів додатків, ОС встановлюватиме обмеження на кількість завдань, що зарезервовані софтом через планувальник «операційки». Поки що неясно, як функція працюватиме насправді.

Отримати операційну систему вже готується понад 100 пристроїв. Серед перших можуть бути ті, що брали участь у бета-тестуванні. Це, серед іншого, Xiaomi 12, Asus Zenfone 8, Vivo X80 Pro і т.д. Швидко завершити перехід на Android 13 повинні і Pixel. Процес стартує до кінця 2022 року, але може затягтися і в першій половині 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.