Смартфони

Який iPhone купити влітку 2022 року

Share

Приблизно щоліта настає золотий час для фанатів Apple, які вирішують купити новий iPhone і придивляються до різних моделей, вибираючи найбільш вдалий варіант. Поміркуйте самі: приблизно в липні залишається близько двох місяців до презентації нового iPhone, попит на техніку традиційно трохи падає, а всі без винятку моделі скидають у ціні. Безумовно, можна купити топовий iPhone , представлений минулого року, але що робити, якщо бюджет обмежений або просто не хочеться переплачувати зайвий, але отримати в користування нормальний телефон? Сьогодні в рубриці «Відповіді на питання» обговоримо, який iPhone купити влітку 2022 року і чим він добрий.

Недорогий Айфон із гарною камерою

Хлопці, якщо хтось думає брати чи iPhone XS, то беріть) кайфовий телефон!

Один із наших читачів зазначив, що iPhone XS – чудовий смартфон, і я не можу з ним не погодитися. До того ж смартфон можна знайти новим або «живим» б/у. Втім, коли знайдете його в наявності, то зрадієте ціні: за смартфон, який коштував колись майже 40 тисяч гривень, зараз продається в середньому за 15 тисяч гривень.

Але це справедлива сума за дешевий Айфон із гарною камерою : у нього встановили телефото об’єктив та ширококутний модуль на 12 Мп. Є Smart HDR, портретний режим та інші приємні дрібниці. У порівнянні з iPhone 11 не вистачає Deep Fusion (чіп А12 його не підтримує), нічного режиму та зйомки відео в 4К. Втім, не велика втрата — просто згадайте, що заощадите 10-12 тисяч на функціях, якими не часто користуєтесь. Але є те, в чому iPhone XS точно гарний.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найзручніший Айфон

Головна перевага iPhone XS у порівнянні з XR або iPhone 11 – це наявність OLED-дисплея Super Retina HD замість IPS. Діагональ, щоправда, поступається вищезгаданим моделям, але це не здається проблемою – всього 0,3 дюйми різниця (5,8 проти 6,1). Але що варто відзначити – це наявність тонких рамок, яких немає в інших моделях і високої роздільної здатності, що має величезне значення, та щільності пікселів (458 пікселів на дюйм проти 326).

Багато хто відзначає, що iPhone 11 через великий екран непросто носити в кишенях, тому iPhone XS – ідеальний вибір. Щось середнє між занадто маленьким iPhone 13 mini та iPhone 11. Він за всіма параметрами компактніший, легший за інші моделі і навіть менше важить (177 г проти 194 г).

iPhone з гарними характеристиками

Багато потенційних покупців бентежить те, що в iPhone XS встановлений чіп А12 Bionic, але переживати не варто: процесор ще не зжив себе і без проблем справлятиметься з запущеними додатками ще кілька років, а 4 Гб оперативної пам’яті вистачить для того, щоб запускати масу додатків. нормальний показник у 2022 році. iPhone XS вийшов у 2018 році, а це означає, що ви отримаєте ще мінімум 2 оновлення iOS.

Враховуючи те, що за статистикою в середньому одним смартфоном користуються близько 2-3 років, то це чудова можливість купити хороший айфон дешево. Якщо виникає питання про продуктивність, то погляньте на результати тестів у бенчмарках: різниця незначна, тому ніяк не вплине на повсякденне використання.

Ще деяких користувачів бентежить ємність батареї 2659 мА*год в iPhone XS, але досвід моїх знайомих показує, що насправді смартфон без проблем доживає до вечора завдяки хорошим показникам енергоефективності. У будь-якому випадку, при порівнянні на сайті Apple трапляється інформація про 15 годин відтворення відео проти 13 годин iPhone 11.

Що купити замість iPhone 11

Якщо бюджет обмежений і ні iPhone 11, ні iPhone XS вас не влаштовують, придивіться до iPhone XS Max: це топовий смартфон на сьогоднішній день з великим екраном 6,5 дюйма, а також збільшеним акумулятором (3179 мА * год). Різниця в ціні незначна – за iPhone XS хочуть у середньому 15 тисяч гривень. iPhone XS і iPhone XS Max вже не виробляють, але у продажу, як і раніше, є нові моделі (та ще й зі старим комплектом, де є адаптер і навушники), а також офіційно відновлені та обмінні, які обійдуться ще дешевше.

У будь-якому випадку, обидва смартфони за всіма параметрами є найкращими на сьогоднішній день для покупки. Не говорячи вже про те, що за ці гроші не купити навіть більш-менш нормального смартфона на Android. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Нова версія Mac Studio для Mac Pro буде доступна не раніше середини 2025 року

    За словами Марка Гурмана з Bloomberg, Apple не буде оновлювати Mac Studio і Mac Pro…

    19.05.2024

    Новий складаний смартфон Motorola отримає безліч змін

    Вже з'явилося багато інформації про складний смартфон Motorola, який вийде цього року. Інший Інсайдер, Судханшу…

    19.05.2024

    Розробники браузерів для iOS зіткнулися з обмеженнями з боку Apple

    Apple почала виконувати розпорядження Європейського Союзу про відкриття доступу до своїх продуктів для сторонніх розробників.…

    19.05.2024

    Android-смартфони будуть працювати від акумулятора значно довше

    Кожна нова версія ОС Android пропонує безліч нових цікавих функцій, які найбільш активно рекламуються. Є…

    19.05.2024

    Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

    Кнесет (парламент Ізраїлю - ред.).Дані представлені у зв'язку зі все більш активним використанням комп'ютеризації та…

    19.05.2024

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024