Apple перестане оснащувати базові iPhone новими процесорами

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

На відміну від iPad, нові iPhone основної лінійки (без урахування SE) отримують останній процесор Apple на момент виходу. Однак авторитетний аналітик Мін-Чі Ко (Ming-Chi Kuo) повідомив, що в серії iPhone 14 це зміниться – новітнім процесором Apple A16 будуть оснащуватися тільки Pro-моделі, тоді як базові смартфони отримають торішній A15. Пізніше цю інформацію підтвердили джерела Bloomberg, про що повідомляє 9To5Mac.

Реклама

Очікується, що Apple відмовиться від iPhone 14 mini на користь iPhone 14 Max – збільшеної (а не зменшеної) версії базової моделі. І той, і інший смартфони отримають A15, яким оснащується серія iPhone 13. Однак деякі аналітики вважають, що в iPhone 14 і 14 Max буде вже 6 ГБ оперативної пам’яті, а не 4 ГБ.

Мін-Чі Ко упевнений, що справа не у світовому дефіциті напівпровідників, а у маркетингових міркуваннях. Нове покоління чіпсетів має підвищити популярність дорожчих Pro-моделей: раніше аналітики припускали, що до кінця 2022 року частка їх продажу становитиме 40–50% серед усіх новинок, але тепер цей показник зріс до 60%.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ