Categories: Смартфони

Нова камера Sony для смартфонів вміє знімати в повній темряві

Share

З кожним роком якість фотографій, зроблених на смартфони, поліпшується. Підвищується деталізація, знижується рівень шумів, і навіть збільшується роздільна здатність. Втім, японськії корпорації Sony вдалося домогтися вкрай значущого прориву в цій галузі, оскільки в рамках MWC 2018 у Барселоні вона представила публіці свою фірмову нову камеру для смартфонів, яка вміє знімати в абсолютній темряві.

Зараз, якщо спробувати на якомусь смартфоні зробити знімок в умовах повної темряви, і не використовувати спалах, то з цього нічого не вийде. Вийде просто чорне зображення, на якому нічого не буде видно. Компанія Sony створила новий фірмовий процесор обробки зображень, який працює в парі з технологією Sony Fusion. Мова йде не про інфрачервону камеру, а про вкрай високу чутливість до світла.

Новий фотомодуль з підтримкою технології Sony Fusion задіє одночасно дві камери смартфона, щоб зробити максимально деталізований знімок в умовах повної темряви. Такий підхід дозволяє захоплювати максимальну кількість світла і обробляти знімок таким чином, щоб на ньому було вкрай мало шумів, але при цьому щоб всі деталі були видні. Японський виробник показав роботу датчика на ділі і всі журналісти були здивовані побаченим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо більшість смартфонів здатне знімати при ISO не більше 6 400, то нова фотокамера від Sony з підтримкою фірмової технології здатна робити фото з ISO до 51 200 при фото і до 12 800 під час запису відео. Це рекордні показники, що дозволяють робити знімки і записувати відеоролики навіть в абсолютній темряві, коли, наприклад, джерелом світла є лише місяць, якийсь невеликий вогник або щось ще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: SONYукр
  • Останні записи

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024