Categories: Смартфони

Всі смартфони Samsung отримають одну з головних «фішок» Galaxy S9

Share

Вчора в ході виставки MWC 2018 відбувся офіційний анонс флагманського смартфона Galaxy S9, однією з головних особливостей якого стала основна камера з датчиком ISOCELL Fast 2L3. Інженери південнокорейської корпорації розробили її спеціально для своєї фірмової продукції, щоб телефони могли записувати уповільнене відео з роздільною здатністю HD зі швидкістю 960 кадрів в секунду. Таким чином виходить, що картинка уповільнена більш ніж в десять разів.

Як стало відомо тільки що від представників Samsung на виставці MWC 2018, так як за виробництво і розробку датчика зображення ISOCELL Fast 2L3 відповідає сама південнокорейська корпорація, то незабаром його отримають всі фірмові смартфони, поява яких очікується на ринку в нинішньому році. Флагмани Galaxy S9 і Galaxy S9 + стали першими мобільними пристроями, здатними записувати відео 960 кадрів в секунду, але в майбутньому таку функцію можна буде зустріти навіть в телефонах з середньої цінової категорії.

Сенсор ISOCELL Fast 2L3 від компанії Samsung має вбудовану пам’ять DRAM, яка забезпечує швидке зчитування даних і використовується для швидкого захоплення уповільнених і різких кадрів. Крім того, цей датчик зображення має підтримку тривимірного шумозаглушення для забезпечення більш чітких кадрів в умовах недостатньої освітленості, а також він використовує технологію HDR в режимі реального часу. Завдяки останньому користувач на екрані свого телефону одразу бачить, як буде саме виглядати кадр після натискання на кнопку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидше за все, зустріти сенсор ISOCELL Fast 2L3 вдасться вже в цьому році в трьох лінійках мобільних пристроїв Samsung – Galaxy A, Galaxy C і Galaxy Note. До зовсім бюджетних телефонів з модельного ряду Galaxy J настільки інноваційний компонент, найімовірніше, не добереться. Потрібно розуміти, що для запису уповільненого відео в більш ніж 10 раз необхідний не тільки спеціальний датчик, здатний це робити, але і потужний процесор, що дозволяє обробляти всю інформацію з належною швидкістю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

  • Хотів би поправити недосвідченого автора,що це не перші мобільні пристрої в яких є запис відео 960 кадрів на секунду. Першим був Sony XZ Premium 2017 року випуску!

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    5 смартфонів Xiaomi, від покупки яких краще відмовитись

    Давненько на моєму каналі не виходило статей у цій цікавій рубриці: з моменту останньої минуло…

    11.05.2024

    Причини, чому навіть потужний смартфон гальмує

    Сучасні смартфони преміального сегмента оснащуються потужним "залізом". Але навіть флагмани відомих брендів можуть інколи підгальмовувати.…

    11.05.2024

    Інсайд: Apple домовилася з OpenAI про інтеграцію ChatGPT до iOS 18

    З'являється все більше подробиць про те, що частина функцій штучного інтелекту в нових версіях операційних…

    11.05.2024

    Названо два великі нововведення в iOS 18

    Компанія Apple додасть опції, пов'язані з розшифровкою голосу, майбутні оновлення своїх ОС. Про це пише…

    11.05.2024

    Oppo планує випустити серію Find X8 у 2024 році

    Компанія Oppo випустила свої топові смартфони Find X7 та Find X7 Ultra лише на початку…

    11.05.2024

    Google виправила вразливість у Chrome

    У сфері інформаційної безпеки настав важливий момент: компанія Google оголосила про усунення критичної вразливості нульового…

    11.05.2024