Названо десять корисних “фішок” iOS 16

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всіх вітаю! Літо – час для тестування нових версій iOS. Скарги, прохання та пропозиції збираємо воєдино, щоб вже у вересні Apple випустила фінальну версію без помилок та лагів.

Мені пощастило потестувати бета-версію iOS 16. І я знайшла 10 фішок, які, на мою думку, будуть корисні для кожного. Мова не тільки про новий екран блокування (про нього, до речі, теж), а й про інші функції. Тест проводився на iPhone 12 Pro. Отже, про фішки – докладніше. Погнали!

1. Копіювання правок у стандартному редакторі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо знімок не потребує ретельного коригування, а лише потребує виправлення балансу білого та експозиції, достатньо зайти у стандартну програму “Фото” і доопрацювати знімок. А якщо однакова сцена і знімків — ціла серія, сидіти над кожним із них — нешвидке завдання. Тому майстри з Lightroom та VSCO завжди пропонували копіювати редагування та вставити їх на наступні знімки.

Нарешті ця функція дісталася до стандартного редактора. Повноцінно Lightroom не замінить, але значно полегшить життя.

2. Віджети на екрані блокування

Функція не нова, у Android-флагманів віджети давно були. Але Apple не за це люблять, раз вони прийшли лише 2022-го. Тим не менш, функція зайвої не буде. Хочеш, стеж за своєю активністю у додатку “Фітнес” прямо з екрана блокування, хочеш – встанови відразу будильник. І гадаю, що розробкам віджетів межі не буде.

3. Перероблений годинник на екрані блокування

Так, про екран блокування не можна не згадати. Адже це одна з найпомітніших відмінностей нової версії iOS.

Що мені особисто подобається? Можна вибрати будь-який колір та шрифт, щоб поєднуватися з улюбленою фотографією на екрані та не заважало перегляду контенту.

До речі, мені подобається ефект глибини, коли портретне зображення можна поставити і вище за рівень годинника. Начебто об’єкт – справжній.

4. Перегляд пароля мережі WI-FI

Чим зручно? Якщо у вас декілька пристроїв, а на одному з них потрібно було перевстановити, наприклад систему, доводиться шукати пароль від Wi-Fi мережі. Мені здається, що завжди краще мати все під рукою. На iPhone це зручніше.

5. Додаток “Фітнес” за замовчуванням

Про спорт скажу одну річ: якщо людина хоче їм займатися, вона буде готова встати вранці і в першому одягу, що попався, вийти на пробіжку, без годинника і телефону.

А прогрес зручніше відстежувати, маючи гаджети. Раніше Фітнес завантажувався на iPhone за наявності Apple Watch. Тепер закривати обручки можна і без годинника. У додатку зручно відстежувати час, витрачений на тренування, скільки калорій витратили і т.д. Чим не бонус?

6. “Пошук” у нижньому меню

Apple приділяє увагу ергономіці: пристрої за розміром стають більшими, користуватися ними однією рукою все складніше. Перемістивши “Пошук” у нижнє меню, знайти потрібну програму стане легше та простіше.

7. LIve Text розпізнає російську мову

Фішкою вже користувалися ще минулого року жителі США або Великобританії, тк Live Text розпізнає латинський шрифт. Live Text приходить на допомогу, коли потрібно щось сфотографувати, потім перевести в текст. Наприклад, щоб менше часу витрачалося на складання одного документа. З номерами телефону, які є лише на фотографії, також простіше.

Відразу скажу одне: поки в бета-режимі Live Text працює не ідеально. Плутає літери. Можливо, річ у тому, що використовується надто складний шрифт. Думаю, згодом усе доопрацюють.

8. Затемнення тексту під піктограмою програми

Apple стала ще більше дбати про очі користувачів. Тепер під час встановлення занадто світлих зображень поле з назвою програми отримує затемнену підкладку. Особисто мені це зручно. Щоразу під час встановлення фонового зображення доводилося затемняти його, щоб був читабельний текст.

9. Угруповання повідомлень у нижньому кутку

Продовження пункту №6. Ергономіка – річ важлива, як мені здається. Щоб використовувати пристрій однією рукою, сповіщення перемістилося донизу екрана.

10. Розблокування Face ID у горизонтальній орієнтації

Корисна річ для любителів дивитися YouTube або серіали прямо на iPhone. Не розвертайте пристрій, щоб розблокувати його. Однозначно плюс у скарбничку розробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.