Головна Смартфони Нова бета-версія Android 13 показала головну фішку

Нова бета-версія Android 13 показала головну фішку

Будь-яка операційна система буде нудною, якщо розробники не захочуть трохи по-доброму подуріти. Коли в ній з’являється щось на зразок пасхали, знайомої нам по Android, це стає подією, яка цікава всім. Але саме щорічна поява пасхалок змушує нас чекати на них, а розробників — все серйозніше ставитися до своєї справи і вигадувати щось нове. У цій справі місце «подуріти» вже не залишається і їм доводиться працювати. Зазвичай гра або невелика вбудована програма з’являється ближче до фінальної версії. Так вийшло й цього разу. Тепер ми знаємо, яка пасхалка буде в Android 13 .

Нова бета-версія Android 13

Релізна версія Android 13, яка спочатку буде доступна лише на телефонах Google Pixel, дедалі ближче. А це означає, що чергова бета-версія приносить нам не тільки чергові оновлення, а й нові функції, головною з яких стала пасхалка.

Зараз ми говоримо про Android 13 beta 3.3 . Цього року Google дуже покладається на Emoji. Сама пасхалка демонструє користувачам багато звичних нам Unicode-символів, розташованих по всьому екрану.

Як запустити пасхалку в Android 13

Нова версія Android 13 beta 3.3 доступна лише користувачам смартфонів Google Pixel. Проте, якщо у вас один із них, і ви встановлюєте собі бета-версії, ви самі можете перевірити, як це працює. Просто перейдіть в «Параметри» > «Про телефон», а потім кілька разів натисніть на номер версії Android , доки не побачите годинник.

Як тільки ви побачите годинник, перемістіть хвилинну та годинну стрілки на годину дня. Як тільки ви це зробите, ви побачите купу бульбашок, які відповідають колірній схемі ваших шпалер. Торкніться та утримуйте один із гуртків і спостерігайте, як вони перетворюються на різні емодзі.

Це означає, що ми отримали більше ніж просто універсальне зображення. Кожен побачить щось своє, залежно від налаштувань свого телефону.

Хоча ця пасхалка дуже кумедна і не така проста в реалізації, вона здається трохи слабкою за стандартами Google. Компанія привчила нас до більшого. Принаймні поки що здається саме так. Справа в тому, що це схоже на первинну частину вбудованої гри або програми. Зазвичай після того, як у першій частині все буде зроблено правильно, має з’явитися друга частина, але її поки що немає. Втім, рано говорити про те, що її не буде.

Які пасхали були в Android раніше

Наприклад, у пасхалці Android 12 другою частиною був симпатичний віджет, який дозволяв вам розважатися, граючи з палітрою кольорів. Можливо, ми побачимо якесь продовження вже наступного запуску бета-версії. Але є й інший варіант — це може бути кінець і більше нічого нам не покажуть. Такий варіант є досить дивним, але виключати його не можна. Втім, пасхали зазвичай з’являються поступово в бета-версіях, і, швидше за все, ми побачимо ще щось у нових бетах. 

Великдень існує в Android вже дуже давно. Більш докладно з тим, якими вони були, ви можете ознайомитись у даному матеріалі. Щоразу вони являли собою щось цікаве. Хоча треба визнати, що не обходилося без відвертих провалів, коли не було нічого цікавого.

Найчастіше пасхалкою була невелика гра. Вона була нехитрою, але іноді дуже сильно затягувала. Були випадки, коли вони повторювали або навіть ставили тренди на ігри для смартфонів, які завантажувалися з магазинів додатків десятками мільйонів разів. За часів десертних назв Android вони часто відображали суть назви, візуалізуючи її.

Примітно, що паска не є річчю, яку ще треба знайти. Адже в цьому є її сенс. Вони завжди запускаються одним способом – багаторазовими натисканнями на версію Android у налаштуваннях. Так пасхали і перетворилися з чогось захованого, цікавого та незвичайного на даність. Але від цього вони не стали менш інтригуючими.

Нові функції Android 13 Beta 3.3

  • Виправлено проблему з панеллю запуску Pixel, через яку клавіатура відображалася з помилками. Це відбувалося, якщо для панелі програм була включена опція «Завжди показувати клавіатуру», а користувач закривав панель програм і відкривав папку програми на головному екрані
  • Виправлена ​​проблема, через яку іноді, наприклад, при жесті повернення, відбувався збій користувальницького інтерфейсу системи
  • Виправлено проблему, через яку пристрої не могли підключитися до мережі Wi-Fi, навіть якщо мережа була доступна і рівень сигналу був хорошим
  • Виправлена ​​проблема, через яку іноді після підключення пристрою для зарядки (наприклад, на ніч) воно переставало відповідати на запити до перезавантаження
  • Виправлено проблему ядра з lib/list_debug.c, яка викликала збої в роботі на деяких пристроях
  • Виправлена ​​проблема з Connectivity Thermal Power Manager, через яку іноді відбувалося повільне малювання інтерфейсу користувача, зависання в додатках і низька продуктивність батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: