Функції iOS 16, які не будуть доступні на старих iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple завжди славилася довгою підтримкою своїх пристроїв. Нові прошивки на iPhone виходять по п’ять-шість років щонайменше. Але з кожним новим оновленням операційної системи в Купертіно додають у свої старі пристрої все менше нових функцій. Сенс подібних оновлень без серйозних нововведень багатьом користувачам незрозумілий. Але швидкість розповсюдження останніх версій iOS продовжує ставити рекорди.

З виходом iOS 16 вийшла така сама ситуація. Власники iPhone 8 і iPhone X, що вийшли в 2017 році, отримають нову версію операційної системи, але багато нових функцій, заради яких варто її встановити, не працюватимуть на цих пристроях. Давайте подивимося, яких фіч Apple позбавила власників старих Айфонів.

iOS 16 – підтримувані пристрої

Цього року Apple припиняє підтримку iPhone 6s , iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus та iPhone SE 1-го покоління. iOS 16 не буде доступний для цих пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато функцій, які з’явилися в новій версії операційної системи, стануть доступними лише для апаратів з чіпом A12 або новіше. Потужності старих процесорів не вистачить для наступних фіч:

  • Live Text у відео. Айфон тепер зможе розпізнавати текст у відео, копіювати, вставляти, шукати чи перекладати його. Ця можливість доступна у всіх програмах, адаптованих під iOS 16.
  • Швидкі дії та нові мови в Live Text. Так як і сам Live Text доступний тільки на пристроях з A12 ще з iOS 15, то і жодні новації для цього не будуть підтримуватися більш старими пристроями.
  • Диктування емодзі. У новій операційній системі з’явилася можливість під час диктування тексту вставляти емодзі за допомогою голосу, просто сказавши, який смайлик ви хочете додати. На жаль, дана функція не працює російською. Підтримуються лише англійська, французька, німецька, японська, китайська та іспанська мови.
  • Дізнатися можливості програми за допомогою Siri. Тепер з’явилася можливість запитати Siri, що можна зробити в конкретному додатку. Це також поки що недоступне російською мовою.
  • Нова диктування . У iOS 16 можна, не зупиняючи диктувати, перейти на клавіатуру і ввести текст вручну.
  • Астрономічні шпалери .
  • Tap to Pay . Можливість використовувати смартфон як термінал для прийому безконтактних платежів.
  • За допомогою камери вашого Айфона в додатку «Здоров’я» можна відсканувати ліки, які ви приймаєте, і дізнатися про їх дозування, всі показання та протипоказання.

Ці функції вимагають більшої обчислювальної потужності, ніж може надати А11 процесор. Тому iPhone 8, iPhone 8 Plus та iPhone X їх не отримали.

Але навіть iPhone XS, iPhone XS Max та iPhone XR не обійшлися без обмежень. Функція Live Captions — субтитри, що автоматично створюються, для будь-якої звукової доріжки не буде доступна на цих смартфонах. Але для Росії ця можливість не є актуальною, оскільки не підтримується російська мова.

iOS 16 на iPhone 13

Дивним у цій ситуації виглядає те, що тільки модельний ряд iPhone 13 отримав ексклюзивні функції для камери. У жодну іншу серію смартфонів вони додані не були.

Всі iPhone 13 отримали можливість розмиття переднього плану на фотографіях в режимі портрет з можливістю регулювання ефекту глибини. Режим «Кіноефект» став точніше визначати обриси обличчя, кінчики волосся та краї окулярів.

Ну і однією з найочікуваніших фішок стала можливість для Face ID працювати у горизонтальному режимі. Як ви здогадалися, лише для серії iPhone 13.

Дуже дивно, що iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro та iPhone 12 Pro Max не отримали нових можливостей для портретної зйомки та горизонтального Face ID, адже потужності його процесора має вистачити за очі. Швидше за все, тут зіграла так звана жадібність Apple. Адже необхідно підштовхувати користувачів до оновлення смартфонів.

Дивлячись на ті функції, які не отримали старі пристрої, з одного боку, здається, що нічого дійсно важливого Apple не позбавила старі моделі. Тішить, що нові можливості кастомізації локскрину отримали всі пристрої, які будуть оновлені до нової операційної системи. Головне, щоб iOS 16 не глючила. Цей факт користувачі оцінять значно більше, ніж якісь уявні нововведення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.