Процесор Google Pixel 7 виявився не таким потужним, як очікувалося

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серію звітів про новий флагман Google доповнили дані про характеристики його процесора. Джерелом витоку став той самий заблокований прототип смартфона — цього разу він «видав» інсайдерам подробиці, які навряд чи порадують любителів топового мобільного заліза.

За даними джерела , блокування не завадило ентузіастам витягти з пристрою інформацію про встановлений у ньому залозу. Вивчивши журнали завантаження, вони виявили, що процесор Google Tensor 2 оснащений ядрами ARM Cortex-A55. За їх словами, це не надто хороша новина, оскільки вона свідчить про використання застарілої архітектури ARMv8. Таким чином, чіп поступатиметься новішим конкурентам на ARMv9 в частині продуктивності.

Повідомляється, що Tensor 2 збереже конфігурацію ядер 2 + 2 + 4. Процесор першої ревізії мав два «великі» ядра Cortex-X1, пару продуктивних Cortex-A76 і чотири енергоефективні A55. Схоже, що SoC другого покоління теж оснащуватиметься ядрами Cortex-X1 (потужніші X2 побудовані на ARMv9). Отже, єдиний можливий апгрейд – заміна ядер A76 на A78.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше стало відомо, що прототип новинки отримав екран Samsung S6E3HC4. За припущенням інсайдерів Google Pixel 7 збереже частоту оновлення екрана 120 Гц. Сама Google неофіційні публікації про смартфон ніяк не прокоментувала.

Google

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.