Що нового в iOS 16 beta 2. Зібрали всі основні функції

Перед релізом своїх операційних Apple щорічно проводить поглиблене тестування серед розробників, а потім і звичайних користувачів за допомогою публічних бета-версій . Такі версії операційних систем часто не відрізняються стабільністю, але кількість охочих спробувати їх зростає з кожним роком. Ось і цього разу, із запуском попереднього тестування iOS 16 , велика кількість користувачів вирішили протестувати нову операційну систему задовго до її виходу.

Вчора в Купертіно випустили другі бета-версії всіх своїх операційних систем: iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 та macOS Ventura. У цьому матеріалі подивимося, що нового з’явилося в iOS 16 і які помилки було виправлено.

iOS 16 beta 2 – що нового

Нові колірні фільтри дозволяють налаштувати шпалери під настрій.

Для того щоб самостійно протестувати нові функції iOS 16 необхідно встановити бета-версію для розробників. В окремому матеріалі ми розповідали чому не варто встановлювати такі прошивки на свій смартфон. Якщо ви все ж таки вирішили оновитися, то скористайтеся нашою інструкцією.

Головним нововведенням iOS 16 на презентації Apple назвала кастомізовані екрани блокування. Як змінити екран блокування на новій операційній системі, ми розглядали в окремій статті. У другій бета-версії доданий чіткий механізм видалення непотрібних локскринів:

  • Розблокувати iPhone.
  • Не переходячи на робочий стіл, затримати палець на екрані блокування, щоб відкрити налаштування.
  • Змахнути непотрібний локскрин нагору і натиснути на кошик.

При встановленні нових шпалер тепер пропонується обрізати їх під розмір екрану. Раніше таке повідомлення не виводилося. Додатково з’явилися два нові колірні фільтри – Duotone і Color Wash.

Відновилися і динамічні шпалери “Астрономія”. Якщо у вас встановлена ​​«Земля», то тепер ваше реальне розташування на них відображається зеленою точкою. Окремо варто відзначити, що тепер їх можна використовувати на iPhone XS та iPhone XR.

У другій беті з’явилося те, на що ми чекали більше 10 років. Автоматичне резервне копіювання в iCloud тепер можливе через мережу. Те, що мало бути запроваджено дуже давно, з’явилося лише зараз. Apple намагалася заощаджувати трафік своїх користувачів. Але є ті, хто користується лише мобільним інтернетом, і з резервним копіюванням завжди були труднощі.

iMessage на iPhone в iOS 16

Відредаговане повідомлення на старих версіях iOS надходить як нове з текстом «Змінено на…».

Найпомітнішими змінами в iOS 16 beta 2 зазнав додаток «Повідомлення». На презентації Apple повідомила, що у новій операційній системі з’явиться дванадцять нових підкатегорій в API фільтрації SMS -повідомлень. Саме у другій бета-версії ці підкатегорії стали доступними розробникам.

Тепер система найбільш якісно зможе розпізнавати повідомлення з невідомих номерів та визначати спам це чи ні. Окремо слід зазначити, що додалася можливість повідомити про небажаний SMS оператор зв’язку. Поки що ця функція працює в США, але сподіватимемося, що й наші оператори приєднаються.

Тепер вхідні повідомлення з різних номерів можна відокремити один від одного.

Ті користувачі, які використовують дві SIM-картки, отримали можливість відображати повідомлення окремо для кожного номера. Тепер можна переглядати всі розмови разом або виводити на екран лише повідомлення, які прийшли на один із номерів.

iOS 16 привнесла в iMessage довгоочікувані функції редагування вже відправлених повідомлень і скасування відправки. Ці нововведення мали одне серйозне обмеження: користувачі ранніх версій iOS не бачили зміни, внесені в повідомлення. У другій бета-версії якщо ви відредагували повідомлення, а в адресата встановлена ​​стара версія операційної системи, то йому прийде ще одне повідомлення з новим текстом.

Apple потихеньку починає прокачувати стабільність своєї операційної системи і доводить до розуму нові функції. Сподіватимемося, що в Купертіно на цьому не зупиняться і зроблять із iOS 16 відмінну, безглючну операційну систему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.