Samsung Galaxy A53 проти A33: який смартфон коштує своїх грошей

2022 року Samsung випустив нову лінійку смартфонів A-класу. Серед них – моделі A33 та А53, які відрізняються одна від одної, якщо судити за характеристиками, лише габаритами та камерою. Але як вони показують себе у роботі?

Експерт порівняв новий A33 з його старшою версією – А53. Ці пристрої справді дуже схожі.

У плані дизайну, смартфони практично ідентичні. Матеріал корпусу при цьому в обох випадках – пластик. Обидва апарати також захищені від води за стандартом IP67. Правда, діагональ екрана у A53 трохи більше: 6,5 дюйми проти 6,4 дюйми у A33. Частота оновлення теж дещо відрізняється: старша версія – 120 Гц, молодша – 90 Гц.

Процесор на обох пристроях стоїть той самий: це Exynos 1280. Тому працюють обидва телефони дуже швидко. Але в іграх вони показують себе досить середньо: комфортно гратиме в основному на середніх налаштуваннях, іноді – на високих. У AnTuTu набирають смартфони понад 400 тисяч балів.

Ідентичні смартфони і щодо автономності. Об’єм акумулятора у них становить 5000 мА*год, а заряджаються вони за допомогою 25-ватної зарядки трохи менше 1,5 години. “Живуть” апарати один-два дні (при цьому до кінця дня залишається приблизно 30 відсотків заряду).

Різниця між пристроями є у камерах. Фронтальний модуль А33 має 16 МП, а А53 – 32 МП. Що стосується основної камери, то у А33 вона 48 МП, тоді як у А53 – 64 МП. При цьому на практиці обидва апарати не сильно відрізняються за якістю знімків або відео від А52, що вийшов минулого року. Тобто показують себе вони як непогані «середняки», але А53 найчастіше робить фотографії трохи кращими.

Висновок

За підсумками огляду експерт уклав, що А33 та А53 практично нічим не відрізняються один від одного. Це означає, що з двох пристроїв можна спокійно брати дешевшу версію, тобто Samsung Galaxy A33.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.