Названо чотири найбільші проблеми смартфонів Samsung

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Samsung вже давно знаходяться на ринку і з кожним роком стають кращими, рухаючи індустрію вперед. Цього року компанія зосередить свої зусилля на доладних смартфонах, щоб побити новий рекорд. Втім, це не означає, що на звичних пристроях Samsung поставить хрест – вони також повинні стати кращими, в тому числі завдяки новій One UI. Тим не менш, Samsung Galaxy досі не може стати найкращим смартфоном, маючи свої недоліки. У більшості випадків компанія сама собі стріляє в ногу після виходу нового смартфона: сьогодні поговоримо про недоліки смартфонів Samsung.

Бюджетні смартфони Samsung

Недорогі Самсунги є лідерами ринку: користувачі люблять їх за низьку ціну, а також подобу флагмана. Подивимося правді в очі: відрізнити Samsung А-серії здалеку від «S» неймовірно складно, що спереду, що ззаду. Як відомо, у своїх бюджетниках південнокорейська компанія пропонує користувачам і AMOLED-екран, і непогану камеру, але жертвує хорошим процесором.

В результаті цього, користувачі з часом починають відчувати глюки та підгальмовування: плавність анімацій One UI місцями зникає, а програми зовсім не відкриваються. І в більшості випадків справа навіть не в залізі: досліди ентузіастів показують, що кастомна прошивка працює на смартфоні нормально, тому напрошується висновок, що компанія трохи забиває оптимізацію ПЗ для недорогих моделей. І, схоже, навряд це колись зміниться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ціна на смартфони Samsung

Смартфони Samsung швидко дешевшають: минулого року складні пристрої скинули в ціні ближче до вересня майже в півтора рази. Якби не криза, то, впевнений, Z Flip зараз коштував би дешевше 25 000 гривень. Те саме стосується й інших флагманів, які через рік стають помітно дешевшими, тому їх точно варто купити .

З іншого боку, для нинішніх власників таке швидке здешевлення — справжній біль: минулорічний флагман доводиться продавати, втрачаючи гроші. Тому поспішати з покупкою нового Samsung точно не варто краще трохи почекати. У будь-якому разі, смартфони Samsung у цьому плані сильно відрізняються від iPhone, які згодом іноді навіть дорожчають.

Скандали Samsung

Вихід кожного флагмана Samsung супроводжується якимось скандалом: то пристрої вибухають, то їх незвичайним чином намагаються прискорити. Додайте до цього те, що чи не кожен рік хтось із керівників Samsung йде у відставку або відправляється у в’язницю. Погодьтеся, чи не дуже хочеться мати справу зі смартфонами компанії, співробітники яких не чисті на руку? Але цікавить найбільше те, що відбувається навколо процесора Exynos: по суті, він нічим не гірший, але й не кращий за Snapdragon.

Обидва чіпи змагаються один з одним, а також мають переваги і недоліки. Результати синтетичних тестів показують, що Exynos видає хорошу продуктивність, але у компанії занадто багато проблем з процесором, а користувачі не дуже хочуть купувати смартфони з Exynos на борту. Та й сама компанія випускає його з великою кількістю шлюбу, внаслідок чого деякі ринки отримують смартфони із незвичним Snapdragon.

Samsung против Apple

Щороку південнокорейці намагаються наздогнати та перегнати купертинівців, але останнім часом це вдається робити лише за рахунок складних смартфонів. В іншому все досить сумно. До речі, навіть нові Samsung Galaxy, як і раніше, поступаються і в продуктивності, і в автономності.

Але найприкріше, що новинки поступаються не тільки поточним флагманам, але й смартфонам Apple минулих років: так Galaxy S22 на Exynos 2200 у синтетичних тестах видав продуктивність, порівнянну з А13 Bionic, а S22 Ultra не зміг випередити в автономності iPhone 13 Pro Max: 9 годин 16 хвилин проти 12 годин 6 хвилин – явно не на користь Samsung. І це повторюється з року в рік, і ніхто не знає, коли Samsung стане кращим за iPhone хоча б за цими показниками.

До всього вищесказаного хочеться додати кілька слів про недоліки One UI : сама оболонка працює досить непогано, але її швидкодію викликає питання. Наприклад, в порівнянні з MIUI здається, що Samsung гальмує, хоча насправді це не так – просто One UI сама по собі така і справа не в залізі або оптимізації. Крім того, деякі параметри оболонки настроїти неможливо, тому доводиться користуватися тим, що є.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.