Названо п’ять проблем смартфонів Xiaomi, які дратують всіх і завжди

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мільйони користувачів у всьому світі вибирають смартфони Xiaomi, Redmi, Poco. Але так завжди буває, що крім приємних і важливих переваг у апаратів даних брендів є і проблеми, недоліки, які злякають і розчаровують користувачів. Ми постаралися зібрати п’ятірку найчастіших претензій, що виникають у власників продукції Xiaomi.

Інтерфейс користувача MIUI

Компанія Xiaomi починала свій шлях як розробник фірмової прошивки MIUI. Саме інтерфейс MIUI є візитною карткою і причиною любові фанатів. Разом з тим далеко не все буває ідеально. Кожне оновлення вносить поліпшення, але часто користувачі скаржаться і баги в інтерфейсі. Якщо вам просто не подобається зовнішній вигляд, то ви завжди можете встановити тему, яка кардинально змінить вигляд смартфона.

Проблема оновлення прошивки

Компанія Xiaomi поступово збільшує період підтримки власних девайсів, тепер поновлення виходять для смартфонів протягом 3 років. Однак свіжих прошивок іноді доводиться чекати надто довго. Причина у величезній сегментації, оскільки смартфони Xiaomi, Redmi, Poco ще поділяються на регіональні версії. У деяких випадках установка прошивки лише погіршує роботу пристрою, що шалено дратує користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перехід у режим Fastboot

Режим Fastboot – інструмент, який використовується для модифікації та налаштування ОС Android. Однак зі смартфонами Xiaomi часто буває, що режим Fastboot включається автоматично. І хоча зазвичай це пов’язано з неправильною експлуатацією пристрою, встановленням програмного забезпечення з неперевірених джерел або при установці непридатних прошивок, іноді Fastboot включає самостійно з незрозумілих причин.

Always On Display

Режим роботи дисплея Always on Display створено для відображення інформації на заблокованому екрані. Працює ця фішка лише на смартфонах з AMOLED-екранами, оскільки вони можуть відключати чорні пікселі. І хоча до AoD є питання, він витрачає акумулятор і призводить до вигоряння дисплея через кілька років використання, на пристроях Xiaomi цей режим працює дуже дивно. Наприклад, на деяких моделях Always On Display відключає за кілька секунд, що знецінює весь сенс цієї технології.

Термін підтримки Xiaomi

І хоча ми про це говорили, ще одним каменем спотикання є період підтримки. У середньому Android-девайси підтримуються різними компаніями близько 2 років, і тут у Xiaomi бувають труднощі. Наприклад, чекати прошивку MIUI 13 довелося дуже довго, але хочеться вірити, що поступово темпи виходу апдейтів будуть збільшені, а підтримувати навіть бюджетні апарати максимально довго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.