Смартфони

Названо спосіб як відключити рекламу на смартфонах Xiaomi із MIUI 13

Share
Час читання: 4 хв.

Усі власники смартфонів від Xiaomi знають, що виробник любить помістити у свої пристрої велику кількість реклами. Людина купує телефон, користується та постійно стикається з великою кількістю непроханих оголошень. Раніше ця проблема була набагато актуальніша, пізніше вже виробник зрозумів, що користувачі мають дуже багато скарг щодо кількості реклами і значно зменшили її обсяг. Але це значить, що реклама зникла повністю. Її можна зустріти в офіційних сервісах та додатках. Якщо ви з тих людей, яких взагалі дратує реклама і ви її хотіли б не бачити, то ця інструкція буде корисною. Для того щоб виконати просто правила, вам потрібно буде тільки залізти в налаштування, якісь рут права або інше підключати не потрібно. Але слід зазначити, що це стосується власників телефонів на MIUI 13.

Перша і найголовніша дія – це відключення вбудованої рекламної служби. Це такий сервіс, який постійно збирає дані про всі дії та пошукові запити власника смартфона, щоб потім підкидати цікаву рекламу, що відповідає інтересам людини. Мало хто знає, що цей сервіс підключений на смартфонах Xiaomi і називається MSA. За назвою і не відразу зрозуміло, що являє собою служба, але розшифровується як «системна реклама MIUI». Щоб вимкнути сервіс, перейдіть до Установки, виберіть Паролі та безпеку та клацніть Доступ до особистих даних. Після цього перед вами з’явиться список, на якому ви знайдете MSA. Вимкніть цей сервіс. Під ним розташовано ще один сервіс – MIUI Daemon. Його можна відключити за бажанням, тому що він також збирає особисті дані, але не для реклами, а для системи загалом. На рекламу він не впливає. Слід зазначити, що MSA завжди відключається відразу. Для кращого результату можна перевантажити телефон і ще раз перевірити, чи відключено службу реклами, якщо ні, то повторіть ті самі дії. Після повного відключення служби MSA більшість реклами просто зникне, але залишиться в окремих програмах. Про них поговоримо далі.

Можна окремо вимкнути рекламу на робочому столі. Буває, що людина відкриває список їх нещодавно закритими програмами і бачить там знов-таки непотрібну рекламу. Для цього відкрийте Установки, виберіть пункт Робочий стіл та перейдіть до пункту Показувати пропозиції. Ось саме у цього пункту і треба забрати галочку. Тепер у вас стане ще менше реклами у смартфоні.

Наступним кроком буде відключення реклами на папках розташованих на робочому столі. Бувають випадки, коли реклама з папок зникає сама по собі після відключення MSA, але не всіх так вдається і потрібно відключити її самостійно. Для цього зайдіть у будь-яку папку (наприклад, Ігри) і там ви можете побачити крім завантажених програм, ще кілька рекомендованих, якщо ви їх бачити не хочете, то натисніть назву папки. Вам запропонують змінити назву, а під цим буде знаходитись пункт Рекомендації сьогодні. Саме там і треба зняти галочку. У такий спосіб ви позбавляєтеся ще однієї порції рекомендацій, які не просили.

Далі відключаємо рекламу у магазині Mi Picks. Тут виробник більше любить показувати рекламу, тому що це найвигідніше. Якщо ви відключите MSA, то швидше за все в магазині додатків її вже не буде, але для впевненості можна ще й у ньому теж відключити рекомендації. Для цього натисніть Інстурменти (внизу екрана), потім знайдіть піктограму налаштувань у верхньому куті і натисніть на нього, потім Конфіденційність і заберіть галочку біля Персональні рекомендації. Таким чином, ви вже точно не бачитимете в магазині додатків непотрібну вам рекламу та рекомендації.

Можливо, не кожен помічав, але при установці програми, коли система перевіряє його на безпеку, також може з’явитися якась реклама. Її теж відключаємо. Для цього знову ж таки натискаємо на значок налаштувань у верхньому правому кутку і бачимо пункт Отримувати рекомендації. Якщо біля нього стоїть галочка, забираємо її.

Тепер пройдемося по окремих вбудованих програмах.

Перший – безпека. Тут все так само, як і в минулих пунктах. Натискаємо на значок налаштувань та знімаємо галочку біля пункту Отримувати рекомендації.

У завантаження все трохи відрізняється. Тут потрібно натиснути зверху екрана на три вертикальні кнопки, знайти там Налаштування і вже тоді забрати галочку біля пункту Отримувати рекомендації.

Теми. Тут усе теж трохи інакше. Спочатку натисніть знизу на силует людини (значок профілю), знайдіть там Налаштування та вимкніть два розділи: Показувати рекламу; Персональні поради.

Провідник особливо зроблений, тут все не так просто знайти. Зліва зверху натискаєте на три горизонтальні лінії, потім вибираєте Налаштування, потім пункт Інформація та тоді забираємо галочку біля розділу Отримувати рекомендації. Є багато пристроїв, де ця галочка автоматично знята, але перевірити ніколи не завадить.

Mi Video. Ця програма має особливо багато реклами, тому багато користувачів його просто відразу видаляють. Якщо вам він подобається і ви хочете ним користуватися, тоді зробіть наступне: заходьте у профіль, тоді вибираєте значок налаштувань у правому кутку та відключаєте онлайн рекомендації та персональні рекомендації. Онлайн рекомендації потрібно буде відключати кожні три місяці, тому що вони автоматично вмикаються назад.

Ну і остання програма – музика. Він також має велику кількість реклами. Тут потрібно натиснути на два повзутки ліворуч зверху та вибрати розділ Налаштування, потім Розширені налаштування і тоді вже відключати Показувати рекламу.

Як бачите, рекламу не так вже й важко відключити, якщо ви уважно прочитали цю статтю і дотримувалися рекомендацій. Якщо ви давно хотіли собі смартфон Xiaomi, але вагалися чи брати, то тепер можете сміливо купувати його та не хвилюватися.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024

    Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву

    У липні Samsung представила Galaxy Z Fold 6, але ще до цього з’явилися чутки про…

    20.09.2024

    Apple знову переносить дату виходу найпопулярнішого iPad

    Глава аналітичної фірми Display Supply Chain Consultants Росс Янг поділився цікавими інсайдами щодо двох майбутніх…

    20.09.2024