Samsung може відмовитися від випуску культової лінійки FE

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Два роки тому компанія Samsung переосмислила свою лінійку смартфонів. Крім того, що вона випустила останнє покоління Galaxy Note, щоб більше не повертатися до нього і замінити окремою моделлю лінійки Galaxy S, компанія ще й випустила перші моделі з приставкою FE. Тоді це був телефон Samsung Galaxy S20 FE (Fan Edition). Він виявився доступною версією флагманського телефону, випущеного через півроку після старту основної лінійки Galaxy S20. Ще у вересні 2020 року компанія заявила, що продовжить випуск нових моделей Fan Edition найближчими роками. Однак S21 FE довелося чекати надто довго, а тепер у нас з’явилася інформація про те, що компанія може відмовитися від продовження випуску серії FE.

Реклама

Чи вийде Samsung S22 FE

Видання Sammobile стверджує , що з кількох джерел стало відомо про намір південнокорейської компанії відмовитися від випуску довгоочікуваного Galaxy S22 FE. Судячи з номерів попередніх моделей, S22 FE повинен мати номер SM-S900. Дослідження проведене виданням показує, що такого номера моделі не існує.

Хоча Galaxy S21 FE був офіційно представлений цього року , його дебют очікувався ще восени минулого року, оскільки до червня 2021 року почали з’являтися рендери, що просочилися, і специфікації. При цьому паралельно з ними гуляла інформація про відмову від лінійки ще тоді. Багато хто навіть охоче повірив у це, коли компанія так і не провела презентацію ні у вересні, ні у жовтні, ні навіть у листопаді минулого року. У результаті новинка вийшла лише у січні 2022 року.

Зараз ситуація в чомусь схожа, і можна припустити, що Samsung відмовиться від лінійки, адже їй не звикати надсилати на звалище історії культові моделі. Втім, зараз ситуація трохи відрізняється від того, з чим ми зіткнулися, чекаючи Galaxy S21 FE. Це лише одна, але важлива особливість. У нас жодного витоку, який показав би, як виглядатиме новий телефон. Немає ні його зовнішнього вигляду, ні термінів презентації, ні навіть банальних оповідань про те, який типовий процесор буде в ньому встановлений. Немає нічого, щоб підтверджувало існування хоч якогось прототипу Galaxy S22 FE та намірів його випуску. Тому у відмову від лінійки так легко повірити.

Чи купує хтось Galaxy S21 FE

Схоже, Galaxy S21 FE не зміг вплинути на ринок. Причиною цього могло бути те, що він мав бути запущений у третьому кварталі 2021 року, але його поява була відкладена до січня 2022 року. Через кілька тижнів були анонсовані Galaxy S22, S22+ та S22 Ultra . Нехай вони коштували дорожче, але чисто психологічно купувати торішню модель досить складно. Тим більше, коли доплативши півтори-дві сотні доларів, можна купити сучасний телефон, який не буде чиєюсь дешевою версією, а сам стане основою через кілька місяців.

Як то кажуть, дорога ложка на обід, і це повною мірою відноситься до смартфонів. Підігрітий ринок іноді просто перегорає і не може забезпечити повноцінного попиту.

Чому Samsung може не випустити новий телефон

Причин відмовитись від нової моделі в лінійці може бути кілька. Як перша варто розглядати недостатній попит на Galaxy S21 FE , в тому числі через пізній його запуск. Також вплинути на рішення про відмову могло те, що лінійки A і S останнім часом дуже зблизилися, і впхнути між ними ще одну модель, якою була S20 FE, дуже складно. А ще є проблеми з виробництвом та доставкою смартфонів, які компанії визнають дуже неохоче, прикриваючи це політичною ситуацією та іншими причинами. Так, наприклад, раніше повідомлялося, що Samsung скоротила загальне виробництво смартфонів на 30 мільйонів одиниць у річному обчисленні. Куди тут випускати нові моделі. Зі старими вирішити б щось.

Коли Samsung випустить нові складні телефони

У серпні Samsung анонсує Galaxy Z Fold 4 та Galaxy Z Flip 4 разом із серією Galaxy Watch 5 . Тому поки що не можна гарантувати, що вона планує випустити відносно доступний флагман у четвертому кварталі цього року.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ