Все що відомо про Android 13 на даний момент

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google старанно працює над Android 13 і ми вже можемо ознайомитися з деякими новими функціями, запропонованими цією операційною системою, завдяки бета-версіям. Google запустила першу бету ще в лютому, але вона була призначена виключно для розробників – публічна бета-версія дебютувала у квітні, а одразу після Google I/O компанія випустила другу бета-версію. Їх буде ще мінімум дві, і кожна з них привнесе нові функції та/або підвищення стабільності. У цій статті зібрано все, що ми вже знаємо про нову операційну систему.

Коли вийде Android 13

Google випустить чотири загальнодоступні бета-версії Android 13 перед випуском стабільної версії восени. Ми поки не знаємо точні терміни того, коли буде доступна стабільна збірка, але якщо можна орієнтуватися на Android 12 і раніше ОС, то вона повинна стати загальнодоступною за кілька тижнів до жовтневого вікна запуску Pixel 7.

Google вже повідомила, що Pixel 7 і 7 Pro будуть випущені з Android 13 з коробки, тому ми маємо отримати стабільну версію десь наприкінці серпня або на початку вересня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Які телефони підтримують нову версію Android

Як завжди, пристрої Pixel першими отримують бета-версії Android 13, і якщо ви використовуєте Pixel 4 або пізнішу версію, ви можете встановити Android 13 Beta 3 прямо зараз, не стираючи дані на своєму телефоні. Для того, щоб це зробити, достатньо перейти за посиланням та ознайомитись з інструкцією. Ось список відповідних пікселів для Android 13:

  • Pixel 4
  • Pixel 4XL
  • Піксель 4а
  • Pixel 4а 5G
  • Pixel 5
  • Pixel 5а
  • Pixel 6
  • Pixel 6 Про

Якщо у вас немає Google Pixel, але ви хочете спробувати бета-версію, ви можете зробити це на таких пристроях:

  • OPPO Find X5 Pro
  • OnePlus 10 Pro
  • Vivo Х80 Про
  • Xiaomi 12
  • Xiaomi 12 Pro
  • Xiaomi Pad 5
  • Redmi K50 Pro (Китай)
  • ASUS Zenfone 8
  • Realme GT 2 Pro
  • Nokia X20
  • Lenovo P12 Pro
  • Sharp AQUOS Sense 6
  • Tecno CAMON 19 Pro 5G
  • ZTE Axon 40 Ultra

Але не поспішайте радіти. Є кілька нюансів. На даний момент тільки Пікселі отримують збирання Beta 3, а сторонні пристрої мають право лише на першу бета-версію Android 13 . Тому, якщо ви використовуєте Find X5 Pro, Xiaomi 12, Nokia X20 або інші пристрої зі списку, знайте, що гарантій на отримання другої бети Android 13 немає.

Чи будуть телефони отримувати нові бети Андроїд

Пікселі будуть отримувати щомісячні бета-версії, але немає жодної гарантії, що будь-який з цих пристроїв отримає ті ж таки збірки протягом тестового періоду. Не виключено, що вони залишаться на етапі першої бета-версії. І цьому є докази.

Наприклад, Xiaomi випустила тільки одне оновлення для Mi 11 під час торішнього тестування Android 12, тому, якщо ви встановлюєте 13 версію на будь-який із зазначених вище пристроїв, знайте, що на вас чекає багато помилок і мало виправлень.

Ці збірки не призначені для стабільного повсякденного використання, і я не рекомендував би встановлювати їх на ваш основний телефон. Крім того, вам доведеться скинути пристрій до заводських налаштувань перед встановленням бети. Без цього встановлення можливе лише на Pixel.

Що нового в Android 13 Beta 3

Втім, навіть у третій бета-версії ми поки що не побачили якихось важливих нових функцій. У зв’язку з тим, що минулого року Google перейшла на нову естетику Material You і запровадила серйозні зміни безпеки в Android 12, цьогорічний випуск у будь-якому випадку повинен бути не таким масштабним.

Тим не менш, у Material You є кілька налаштувань, які роблять його трохи кращим. Тепер ви отримуєте тематичні значки, які працюють із сторонніми програмами, тому, якщо ви вибрали певну палітру, цей зовнішній вигляд буде працювати скрізь. Поряд з цим ми також отримуємо більше кольорів.

Великою зміною в Android 13 є можливість встановлювати мови для кожної програми, тому, якщо ви говорите двома різними мовами, тепер ви можете легко змінювати їх у додатку, а не на системному рівні.

Таких сильних змін зовнішнього вигляду Android, як минулого року чекати не варто. Компанія сконцентрується на стабільності

Google також представляє сканер QR-коду, що знаходиться в шторці повідомлень, що забезпечує моментальний доступ до нього з екрана блокування. Інші зміни включають заокруглений вигляд медіаплеєра в панелі повідомлень, новий засіб вибору фотографій, який дозволяє безпечно обмінюватися ними, та сповіщення про передплату.

Коли вийде оновлення Android 13 Beta

На червень та липень заплановано ще дві бета-версії Android 13. Вони принесуть нам деякі зміни. Але, як я говорив вище, далеко не факт, що їх можна буде встановити кудись, крім Google Pixel.

В Android 13 цього року не буде дуже багато по-справжньому нових функцій, оскільки Google натомість зосередиться на оновленнях конфіденційності та безпеки, а також внесенні змін до Material You. Тим не менш, буде дуже цікаво подивитися, як стане розвиватися Android 13 в найближчі місяці, тому слідкуйте за новинами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.