Які нововведення iOS 16 вже були в Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щороку, коли Google і Apple випускають свої оновлення ОС, вони завжди мають функції, які були натхненні один одним. Тому 9to5google розповіло про найважливіші функції iOS 16, які Google зробив першим, а телефони Android можуть використовувати прямо зараз.

Новий екран блокування у iOS 16 виглядає фантастично. Однак у Google є віджет At a Glance, який вже давно надає вам подібну інформацію, яка лише збирається з’явитися в iOS і яка до того ж “пророкує”, що вам може знадобитися.

Набагато меншою функцією, яку додала Apple, є Live Activities, яка дозволяє програмам додавати віджет у нижню частину екрана блокування з інформацією, наприклад, про спортивні результати або час до приїзду таксі. По суті це схоже на повідомлення Android, які вже багато років доступні розробникам додатків для використання на Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У iOS 16 програма “Фото” тепер може автоматично ділитися фотографіями вашої сім’ї у спільному альбомі, доступ до якого є у всіх її членів. Google Фото робить це вже як мінімум два роки. Воно має ті самі функції, що і Apple, але не обмежується тільки продуктами Apple.

Диктування в новій версії iOS тепер дозволяє редагувати та взаємодіяти з тим, що ви диктуєте. Ви можете натискати та видаляти елементи, а також просто говорити телефону, що ви хочете зробити, і він це зробить. Крім того, тепер він автоматично розставляє розділові знаки. Ці функції диктування є прямим клоном голосового помічника Google для набору тексту. Він має ті ж функції взаємодії з текстом у процесі набору, голосового керування тим, що ви вже набрали, та правильної пунктуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.