Нові потужні ігрові смартфони Xiaomi Black Shark 5 та 5 Pro вже можна придбати по всьому світу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi вирішило нещодавно вразити своїх користувачів смартфонами, що ідеально підходять для ігор. Це потужні пристрої з якісними процесорами, додатковими клавішами, аудіосистемою та покращеною системою охолодження. Якщо ви хочете знайти аналог на ринку, то навряд чи вдасться так просто це зробити. Новинки виходять на глобальному ринку під назвами Black Shark 5 та Black Shark 5 Pro. Що представляють ці моделі та як відрізняються?

Для початку поговоримо про процесор, тому що він грає найголовнішу майже роль у геймерських телефонах. У стандартній версії – Black Shark 5 стоятиме торішній Snapdragon 870, а ось версія Pro вже отримала новітній та надпотужний чіпсет – Snapdragon 8 Gen 1. У моделі Pro вирішили встановити аж 16 Гб оперативної пам’яті та 256 Гб внутрішньої. Щодо Black Shark 5, то тут оперативна пам’ять буде від 8 до 12 Гб, а внутрішня – від 128 до 256 Гб. Це дуже добрі цифри.

Далі поговоримо про перегрівання. Геймери як ніхто не знають, що перегрів погано впливає на пристрої загалом, саме любителі ігор на смартфоні часто стикаються з проблемою тролінгу в процесорі внаслідок сильного нагріву. Так ось, компанія вирішила забезпечити користувачів надсучасною та надпотужною системою охолодження, яка навіть за найбільших навантажень не дасть телефону сильно нагрітися. Подвійна система охолодження використовує теплові трби, а найбільшою перевагою є те, що процесор, акумулятор і антена 5G безпосередньо з’єднана з пластиною охолодження. Це збільшує тепловіддачу та знижує ризик перегріву.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще однією цікавою функцією для геймерів і є додаткові клавіші. Вони служать для того, щоб під час гри можна використовувати не лише екранне керування. Цікаво, що користувач може сам встановлювати за клавіші, що відповідають, і це стосується не тільки гри. Самі кнопки не виступають у корпусі, вилазять вони натисканням спеціальної клавіші на смартфоні.

Тепер про батарею. Вона грає не меншу роль в ігрових смартфонах, адже саме ігри забирають багато заряду акумулятора. Розробники поставили в новинки акумулятор ємністю 4500 мАг та швидкісну зарядку на 120 Вт. Завдяки цьому смартфон можна повністю зарядити за 15 хв. Крім цього, пристрій підтримує пряме живлення, що особливо корисно під час гри.

Що стосується екрану, то в обох новинках вони однакові. Розмір 6,67 дюйма, OLED-екран із частотою оновлення 144 Гц та підтримкою FullHD+. Камера потрійна і там, і там. Є модуль NFC і сканер відбитків пальців. Він знаходиться на кнопці живлення.

Ціна більш менш доступна як для такого рівня смартфона. Стандартна версія Black Shark 5 коштує від 549 доларів, версія Pro вже стартує від 799 до 999 доларів. Нагадаємо, що пристрої можна придбати практично на всіх ринках світу. Початок продажу вже відбувся, тому фанати цього виробника можуть сміливо йти в магазини за смартфоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.