Яким буде Samsung Galaxy S23? Все, що відомо зараз

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung досить часто балує нас новинками: ще свіжий у пам’яті Galaxy S21 FE і нова лінійка S22, вихід якої миттєво обріс скандалами, а вже зовсім скоро на нас чекають нові складні смартфони та флагманська серія S23. Про останню, до речі, вже почали з’являтися перші подробиці. За деякими даними, новий Samsung буде схожий на iPhone , якщо судити з рендерів, що потрапили в мережу, а ще отримає чудову камеру, яку рідко зустрінеш у сучасних смартфонах. Загалом даних про Samsung Galaxy S23 досить багато: настав час розібратися в них, щоб зрозуміти, яким буде Galaxy S23.

Нагадаю, нинішній Galaxy S22 вийшов досить успішним, незважаючи на те, що знову поступився продуктивністю iPhone 13 Pro. А процесор Exynos з роками стає тільки кращим, тому, ймовірно, зовсім скоро необхідність у версії смартфона зі Snapdragon взагалі відпаде.

Як буде виглядати Galaxy S23

Як і належить майбутньому смартфону, в Мережі заздалегідь почали з’являтися цікаві концепти, що ілюструють зовнішній вигляд Samsung Galaxy S23 . Про одне з них стало відомо в березні: інсайдер Ice Universe продемонстрував рендери, на яких новий флагман зображений з екраном на всю лицьову панель та гранями, що до болю нагадують iPhone. При цьому фронтальна камера (приблизно на 40 Мп) розташована під екраном.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інший концепт з’явився буквально днями: на ньому зображений Galaxy S23, що обрисами нагадує попереднє покоління, але вже з зовсім іншим блоком камер, схожим на OnePlus і Xiaomi. Джерело стверджує, що Samsung Galaxy S23 Ultra встановлять датчик на 200 Мп, а S23 і S23+ отримають 108 Мп, що теж вражає.

У будь-якому випадку, передумов для того, щоб Samsung почала копіювати дизайн iPhone, просто немає, тому висока ймовірність того, що смартфон буде виконаний в дусі S22 – у всякому разі, дизайнер Technizo Concept продемонстрував зовнішній вигляд, що підтвердився, Xiaomi 12 Pro і Galaxy S22, а також передбачив, яким буде Xiaomi 12 Ultra ще минулої осені.

Характеристики Samsung Galaxy S23

Як і раніше, Samsung планує випускати смартфони у двох варіаціях: на власному чіпі Exynos та на Snapdragon залежно від регіону продажу. Говорять, що Exynos 2300 стане першим, виконаним за 3-нм техпроцесом. У ньому використовують новітні ядра ARM та графічне ядро ​​від AMD. У той же час, ясності, який чіп Snapdragon буде в Galaxy S23, поки що немає: навряд чи їм стане торішній 8 Gen 1.

Можливо, Samsung використовує оновлений Snapdragon 8 Gen 1 Plus або 8 Gen 2, який на даний момент знаходиться в розробці: джерело повідомляє , що в ньому будуть суттєві поліпшення за рахунок іншого компонування ядер, яке виявиться більш ефективним, але виявиться дорожчим і складнішим у виробництві. . Також деякі джерела припускають , що у флагмані Samsung може бути використаний топовий MediaTek Dimensity, але вірити в це я не став би і вам би не радив.

А ось дисплей Galaxy S23 може виявитися кілер-фічею смартфона: кажуть , у Samsung є плани впровадити у пристрій так званий « дисплей-водоспад », що обгинає корпус з усіх боків. Samsung вже має можливість створити такий екран, тому велика ймовірність того, що ідея буде реалізована на відміну від Xiaomi. Як ви пам’ятаєте, ще рік тому китайська компанія представила невідомий смартфон зі схожим екраном, але новинка так і не надійшла у продаж.

Ціна Samsung Galaxy S23

Samsung тримає ціни на смартфони вже протягом останніх двох років, і це дало свої плоди – продажі помітно виросли, а в деяких країнах смартфони взагалі стали найпопулярнішими. Щоправда, цього року компанії довелося суттєво знизити ціну на смартфони Galaxy S22 через скандал із продуктивністю та й тримати вартість смартфонів три роки поспіль — недозволена розкіш навіть для південнокорейського бренду. Ймовірно, Samsung змінить політику ціноутворення, внаслідок чого новинки подорожчають, але не дуже – не більше 10-15% від стартової ціни Galaxy S22.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.