У iPhone 15 буде два роз’єми, включаючи USB-C

Час читання: < 1 хв.

Раніше кілька інсайдерів заявили, що компанія Apple буде зобов’язана перевести iPhone 15 у 2024 році на роз’єм USB-C завдяки рішенню Європейського союзу. Проте канал LeaksApplePro стверджує, що Lightning так просто не здасться. За даними джерела, в лінійці iPhone 15 використовуватиметься два роз’єми: Lightning і USB-C.

Реклама

Моделі iPhone 15 і, ймовірно, iPhone 15 Max отримають роз’єм Lightning. А старші моделі, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, будуть переведені на USB-C. Цього року аналогічним способом очікується перехід на нові типи екранів iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max та збереження чубчика в iPhone 14 та iPhone 14 Max.

Після серії iPhone 15 роз’єм Lightning все ж таки піде в історію. Смартфони iPhone 16 будуть використовувати роз’єм USB-C, при цьому допускається, що iPhone 16 Pro може відмовитись від зарядного роз’єму та перемикнутися на бездротову зарядку.

Зараз читають  Власники iPhone 15 на iOS 18 отримують рекомендації обмежити зарядку до 80-95%

Раніше представники Ради Європейського Союзу та Європейського Парламенту вирішили, що з осені 2024 року USB-C стане спільним зарядним портом для всіх електронних пристроїв у регіоні. Екрани для iPhone 14 та iPhone 14 Pro почнуть відвантажувати вже у червні, а більші панелі для iPhone 14 Max та iPhone 14 Pro Max будуть відправлені у липні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.