Вийшла Android 13 Beta 3. Що нового

Час читання: 2 хв.

Програма публічного бета-тестування, що готується до запуску Android 13, продовжується повним ходом. Тепер у нас вже є третя публічна бета-версія операційної системи від Google. Ключовою її перевагою є підвищення стабільності, яке таке важливе перед офіційним запуском. Але до нього залишилося ще не менше двох-трьох місяців, а це означає, що можна поекспериментувати з новими функціями. Давайте розглянемо, що нам принесло оновлення, чи стоять ці зміни окремої номерної бета-версії і які телефони можна її встановити.

Реклама

Що нового в Android 13 Beta 3

Всі зміни, орієнтовані на програми та API-інтерфейси, є остаточними саме у цій третій бета-версії Android. Це говорить про те, що розробники можуть включатися в роботу і займатися повноцінною роботою над своїми програмами, а виробники смартфонів можуть орієнтуватися на те, що є, створюючи свої оболонки.

Для споживачів це означає, що в майбутньому будуть внесені невеликі зміни до функціональності або інтерфейсу користувача, але істотними вони вже не будуть. Варто також відзначити, що Android 13 дотримується куди вищого темпу оновлення, ніж Android 12 , якій минулого року знадобилося набагато більше часу, щоб досягти цього рубежу.

Коли вийшов Android 13

Перша попередня версія Android 13 для фахівців також з’явилася досить рано — у лютому 2022 року. За нею була перша публічна бета-версія, представлена ​​вже у квітні. Це сталося за кілька тижнів до її офіційного анонсу в рамках конференції розробників Google I/O 2022. Друга публічна бета-версія була представлена ​​одразу після конференції, а третя – учора.

Нові функції конфіденційності, такі як дозволи на сповіщення та засоби вибору зображень, функції підвищення продуктивності, значки програм, що настроюються, HDR-відео, Bluetooth LE Audio і підтримка MIDI 2.0 через USB – все це тепер включено в Android 13.

Зараз читають  iPhone тепер можуть попереджати про повільну зарядку

Пристрої, що підтримують Android 13 Beta 3

  • Google Pixel 4 та 4XL
  • Google Pixel 4a та 4a (5G)
  • Google Pixel 5 та 5а
  • Google Pixel 6 та 6 Pro

Смартфони сторонніх виробників, які отримали першу публічну бета-версію, досі не отримали чогось нового.

Нова версія Android Auto

Крім Android 13 автолюбителі останнім часом почали отримувати нове оновлення Android Auto 7.8 від Google. Оновлення тепер доступне лише тим, хто дав згоду на участь у програмі. Тим не менш, Android Auto 7.8 тепер доступний для скачування на сайті та у вигляді APK для самостійної установки.

Звичайно, це не головна зміна Coolwalk, про яку Google оголосила на початку травня на Google I/O 2022. Він буде доступний ближче до кінця літа. Найпомітнішою зміною Android Auto 7.8 для учасників тестування стала нова система повідомлень, яка повідомляє користувачам, коли доступні оновлення. Крім того, почало з’являтися попередження про те, що процедуру установки/налаштування необхідно провести знову. Це спантеличило багатьох користувачів, які залишили більше повідомлень на форумах та в соціальних мережах.

Автомобільна платформа Google також набула значного імпульсу до розвитку. Android Automotive OS 12L тепер доступна для автомобілів з підтримкою Android Automotive, таких як Polestar 2 та Volvo XC40 Recharg. Згідно з оглядами, оновлення є “масовим”. Швидке управління стало одним із найважливіших досягнень. Виробники можуть додавати окремі налаштування, такі як перемикачі Bluetooth, рядок стану або інші компоненти системного інтерфейсу користувача. За словами розробників, користувачі зможуть безпечно налаштовувати важливі параметри під час водіння, не запускаючи програму налаштувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.