Categories: Смартфони

З усіх смартфонів незабаром пропадуть звичні SIM-карти

Share

Ось уже як два десятка років виробники смартфонів і звичайних телефонів встановлюють в них спеціальний слот, призначений для вставки туди SIM-карти. За кілька років світ побачив кілька їх форматів, а в 2016 році відбувся значний стрибок вперед. В цей рік був представлений формат eSIM, який представляє з себе віртуальну «сімку», а не фізичну. У США, Європі та інших регіонах світу їх уже активно використовують.

Сьогодні, 22 лютого, компанія ARM презентувала абсолютно нову SIM-карту, яка носить назву iSIM. Вона набагато краща за всі наявні на ринку аналогів, оскільки для її установки в смартфон або будь-який інший електронний гаджет не потрібно встановлювати в нього окремий компонент, який потрібен, наприклад, для eSIM. Йдеться про технологію Kigen. Вона дозволяє поєднати «сімку» і процесор мобільного пристрою в одне ціле.Використання технології Kigen можливо не тільки в смартфонах, але і будь-яких інших пристроях, щоб вони могли підключатися до мереж стільникових операторів. У такого типу SIM-карт неймовірно велика кількість плюсів, головним серед яких є економія місця всередині корпусу, яке виробники мобільних пристроїв зможуть використати з більшою користю. Крім того, впровадження сім-карт типу iSIM дозволить значно скоротити число крадіжок різного роду електроніки.Технологія Kigen повністю сумісна з усіма нинішніми мережами і стандартами, в тому числі GSMA. Це означає, що вона позбавлена ​​будь-яких мінусів і володіє 100% функціоналом звичайних SIM-карт, в тому числі і віртуальних (eSIM). У компанії ARM немає власних виробничих потужностей, тому вона вирішила заручитися підтримкою найбільших в світі чіпмейкерів, щоб вони почали впроваджувати новітню технологію в свою продукцію. До таких належать Qualcomm, MediaTek, Intel та інші.Представники компанії ARM запевняють, що перші смартфони та інші електронні пристрої, що володіють підтримкою технології Kigen в особі iSIM, з’являться вже восени 2018 року. Це означає, що незабаром з усіх мобільних пристроїв пропадуть звичні SIM-карти. Щоб телефон підключався до мережі оператора, досить буде повідомити унікальний номер свого мобільного пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: SIMукр
  • Останні записи

    Вийшла One UI 6.1 з Galaxy AI для старих смартфонів Samsung

    Компанія Samsung розпочала поетапне розгортання масштабного оновлення One UI 6.1 з нейромережевими функціями Galaxy AI…

    03.05.2024

    ТОП-5 оперативної пам’яті для ПК і ноутбуків

    Попри появу нового стандарту оперативної пам'яті DDR5, класична DDR4 не втрачає актуальності, адже досі пропонує…

    03.05.2024

    Названо терміни запуску Xiaomi Pad 7

    У мережі з'явилися нові дані про флагманську лінійку планшетів Xiaomi Pad 7. Про терміни випуску…

    03.05.2024

    Huawei Pura 70, Pura 70 Pro та Pura 70 Ultra виходять у Європі: названо ціни

    Компанія Huawei презентувала свої смартфони серії Pura 70 на міжнародних ринках. У серію входять Pura…

    03.05.2024

    Тім Кук анонсував власний штучний інтелект Apple, який затьмарить решту нейромереж

    Під час сьогоднішнього звіту про доходи та збитки за другий фінансовий квартал 2024 року генеральний…

    03.05.2024

    Фахівці назвали причину частих поломок смартфонів: ніколи так не робіть

    Коли говорять про безепеку гаджетів, часто рекомендують правильно заряджати батарею, тримати подалі від води та…

    03.05.2024