Стало відомо, як очистити оперативну пам’ять на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для iPhone характерне періодичне уповільнення роботи та підгальмовування, швидше за все, ви помічали, що ваш пристрій час від часу поводиться мляво, особливо при спробі перемикання між програмами або їх відкритті, а також при виконанні завдань з використанням ресурсомістких додатків.

Іноді ваш i Phone може взагалі зависнути. Очевидно, що на старих смартфонах це більш поширене, оскільки їх технічні характеристики менш пристосовані для роботи з сучасним програмним забезпеченням та додатками, але це також може статися і на нових пристроях.

Дуже часто причиною зависання або повільної роботи може бути переповнення оперативної пам’яті вашого смартфона. Оперативна пам’ять – це місце, де процесор зберігає короткострокові дані, які може використовувати для запуску програм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Комп’ютери та смартфони (які, по суті, є міні-комп’ютерами) мають лише певний обсяг оперативної пам’яті. Таким чином, коли відкрито багато програм та ОЗУ починає заповнюватися, процесору не вистачає місця для зберігання короткострокових даних і робота пристрою уповільнюється.

Коли це відбувається на комп’ютері, ви закриваєте фонові програми та завершуєте процеси. Але на iPhone цей процес реалізований трохи інакше.

Отже, що можна зробити, якщо ваш iPhone почав працювати повільно і ви вважаєте, що проблема полягає в оперативній пам’яті?

Що ж, насправді є хороший спосіб очистити оперативну пам’ять iPhone вручну, що часто може виправити ситуацію з гальмуванням або зависанням пристрою. Ось як це зробити.

Як очистити оперативну пам’ять на iPhone

По-перше, якщо ви використовуєте iPhone без фізичної кнопки Додому , вам необхідно включити функцію AssistiveTouch (пізніше ви зрозумієте, чому).

Якщо на вашому смартфоні є фізична кнопка, виконання цього кроку вам не потрібне.

1. Перейдіть до Параметри, а потім увійдіть до Спеціальні можливості. Натисніть Дотик, а потім торкніться AssistiveTouch . У верхній частині екрана активуйте перемикач AssistiveTouch .

Після цього ви побачите круглу кнопку на екрані. Натисніть на неї, щоб відкрити меню сенсорних дій. Пізніше з цього меню нам знадобиться дія Додому – та сама кнопка, яка на нових iPhone фізично відсутня.

Далі вам потрібно буде увійти в меню вимкнення, але не в те, що ви зазвичай використовуєте (це стосується нових iPhone від 7 моделі та вище).

2. Розблокуйте смартфон. Потім швидко, у послідовному порядку натисніть кнопку збільшення гучності, потім кнопку зменшення гучності, а потім утримуйте кнопку блокування, доки не з’явиться меню вимкнення.

Так ви опинитеся в меню вимкнення для усунення неполадок, яке використовується для примусового перезапуску, відновлення та очищення оперативної пам’яті.

Це меню виглядає інакше, ніж просте меню вимикання, яке використовується для вимикання смартфона вами зазвичай – у цьому меню є повзунок SOS, у той час як у звичайному меню вимикання його немає, тому ви легко зрозумієте, що все зробили правильно.

3. У меню вимкнення натисніть круглу кнопку AssistiveTouch , щоб викликати меню. Потім натисніть та утримуйте кнопку Додому.

Якщо у вас iPhone з фізичною кнопкою, просто утримуйте її (на старіших пристроях, наприклад, на iPhone 6S , просто утримуйте фізичну кнопку Додому в простому меню вимкнення).

4. Після цих маніпуляцій вам буде представлений екран блокування, який сигналізує про те, що ви зробили вірно і очистили оперативну пам’ять.

Введіть свій пароль та вуаля: зависання виправлено.

Щоб перевірити, чи працює цей спосіб, відкрийте панель запущених раніше програм. Кожний відкритий вами додаток під час торкання буде запущено заново, а значить, він був вивантажений з оперативної пам’яті.

PS У розширене меню вимикання можна також потрапити за допомогою п’ятикратного натискання кнопки блокування пристрою.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.