Смартфони

Чи правда, що бюджетний Android не гірший за iPhone

Share

Бюджетні смартфони безперечно допомагають рухати індустрію вперед: без спрощених флагманів за низькою ціною смартфони не набули б такого широкого поширення як зараз. Майже кожен бренд має свою лінійку недорогих пристроїв, яка користується попитом. Виявилося, що робити недорогі смартфони не так вже й соромно — навіть Apple цим промишляє, випускаючи iPhone SE, хоча смартфон спочатку був справді «Спеціальною версією» і лише останніми роками непомітно став найдоступнішим. Мабуть, найширша лінійка бюджетників у Samsung , а деякі зі смартфонів користувачі зовсім не змінюють роками, незважаючи на безліч флагманів. Про один із таких пристроїв ми й поговоримо сьогодні.

Що купити замість iPhone SE

Якщо у вашому розпорядженні виявляється трохи грошей, то перше, що ви почнете гуглити – скільки коштує iPhone і який купити. Не всі вибирають смартфон від Apple — зупиняються на смартфоні від Samsung. І це навіть не флагман: мій знайомий розповів мені історію, що вже не перший рік користується Samsung A51 і отримує задоволення від його використання. До речі, поки ми женемося за новинками, змінюючи їх майже кожен рік, її цілком влаштовує недорогий смартфон .

Головне, що приваблює його в ньому – це великий дисплей та гарна камера, що складається із чотирьох об’єктивів. Знімки виходять живими, насиченими виходить передати всю повноту кольорів навіть за відсутності належного освітлення, а для дизайнера це найголовніше. Жоден iPhone SE так не вміє, можливо навіть iPhone 11 на таке не здатний. Та й взагалі, Samsung славиться своїми камерами і не шкодує грошей на нормальні модулі, внаслідок чого не потрібна жодна оптимізація, яка Apple все одно не всесильна.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гарний недорогий смартфон

Зізнайтеся, ви теж не можете відрізнити флагманський Samsung від бюджетного А51? Дякуємо компанії: навіть найдешевші смартфони виглядають сучасно. Нехай задня кришка і не скляна, зате дуже практична: подряпати її не шкода, а після серйозного падіння з нею нічого не буде на відміну від iPhone SE, який прикидається дорогим. Подобається Samsung Galaxy A51 і тим, як виглядає спереду: тонкі рамки (тонше, ніж у iPhone 11), якісний AMOLED-екран та акуратне око камери. Все: більше попереду нічого не заважає, тому користуватися смартфоном подвійно зручно.

На щастя, Samsung A51 працює на оболонці One UI: від неї не віє «китайщиною», як від Xiaomi та інших брендів, не заважає реклама, зате є корисні фішки в інтерфейсі та купа можливостей кастомізації інтерфейсу. iOS в iPhone набагато нудніше, хоч і працює швидше, якщо порівняти роботу смартфонів одночасно: на жаль, за приємну зовнішність смартфона доводиться розплачуватися продуктивністю.

Мікролаги виникають дуже рідко, спочатку бісять, зате з часом на них перестаєш звертати увагу. За довгий час друг зрозумів, що можна вимкнути ефекти анімації – смартфон починає працювати трохи швидше. Збої в додатках буває, але за умови, якщо відкрито відразу дуже багато програм і одночасно надходять тонни повідомлень.

Який телефон купити в 2022

Жодних iPhone. Зараз і справді найкращий час, щоб купити Android-смартфон: поміркуйте самі, наскільки багато можливостей він пропонує на відміну від iPhone. Ось і вся суть екосистему: якщо трапиться, вона потихеньку перетворює пристрій на цеглу і «відрізає» від решти світу. На жаль, час Samsung A51 потихеньку закінчується – апарат не стає швидше, тому оновлюватись друг планує виключно на більш імениту модель. Наприклад, S21 FE, створений для фанатів марки. Були, звичайно, думки щодо А53, але хочеться спробувати щось цікавіше, потужніше — на рівні флагманів.

Тим не менш, Samsung Galaxy A-серії точно варто взяти тільки у двох випадках: якщо вам не така важлива продуктивність і якщо хочете хорошу камеру разом з AMOLED-дисплеєм. Galaxy A51 – класний «пробник» флагманського Samsung: по суті, отримуєте зовні такий самий Samsung S21 або будь-який інший, але за менші гроші і з урізаною продуктивністю. Якщо сподобалося і хочете помічніше – будьте ласкаві, доплатіть за флагман. Такого немає Apple, коли смартфони з’являються як на дріжджах і не дуже зрозуміло, який з них вибрати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleSamsung
  • Останні записи

    Українцям розповіли про ризики використання громадського Wi-Fi

    Провідний експерт нашого сайту Митник Михайло попередив про ризики, пов'язані з використанням незахищених громадських точок…

    30.04.2024

    Epic Games анонсувала повернення Fortnite на iOS та iPadOS

    Євросоюз повідомив про те, що скоро на iPadOS теж будуть доступні сторонні магазини програм, як…

    30.04.2024

    У Дубаї будують найвищий у світі хмарочос (фото)

    В ОАЕ вже є найвища будівля у світі Бурдж-Халіфа, проте вона є комерційною, а не…

    30.04.2024

    Буде по-новому з 1 червня: користувачам Ощадбанку озвучили важливу новину

    Тим, хто має рахунки та карти Ощадбанку, розповіли, що зміниться з 1 червня. Насамперед збільшиться…

    30.04.2024

    Топ-5 помилок, які повільно вбивають смартфон

    Кожен власник мобільного телефону хоче, щоб пристрій прослужив якнайдовше. Насправді смартфон може вийти з ладу…

    30.04.2024

    Nothing Phone (2a) вийшов у новому незвичайному кольорі, але купити його дуже складно

    Стартап Nothing тільки минулого місяця представив бюджетний смартфон Nothing Phone (2a), а вже зараз анонсував…

    30.04.2024