Через два дні вирішиться доля головної фішки iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
У вівторок, 7 червня 2022 року, у Європі відбудеться голосування, яке визначить майбутнє iPhone. Про це написали у Phone Arena. 

Раніше ми розповідали, що члени Європарламенту випустили ухвалу, яка зобов’язує всіх виробників споживчої електроніки використовувати уніфікований порт для зарядки — стандартом індустрії було обрано USB Type-С. Його необхідно буде використовувати в різних пристроях — від навушників до смартфонів — якщо конструкція фізично дозволяє це зробити. 

Головне питання, яке виникло у фанатів Apple після цієї новини — що тепер буде з iPhone та його Lightning? Apple явно не поспішає відмовлятися від пропрієтарного порту у своїх смартфонах, хоча майже всі інші «яблучні» продукти вже давно переведені на USB-С. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через пару днів відповідь на це питання буде дано. 7 червня 2022 року Європейський Союз оприлюднить результати голосування за повсюдне запровадження нового стандарту зарядного порту. Якщо норматив буде прийнято, то обійти його не вийде: для Apple стане обов’язковим впровадження USB-С в iPhone, якщо вона хоче продавати свої смартфони в країнах Євросоюзу. Джерело зазначає, що у разі схвалення цього закону він набуде чинності 2023 року і покладе край епосі Lightning. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.