iOS 15 встановлена ​​майже на 90% всіх iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В останній день весни 31 травня Apple підрахувала кількість Айфонів, на які встановлена ​​прошивка iOS 15 з різними підверсіями від iOS 15.0 до iOS 15.5. Статистика не є абсолютно точною тк Apple проаналізувала тільки iPhone, які завантажували програми з App Store.

Ви здивуєтеся, але є й такі власники айфонів, які не користуються App Store. Таких мало, але наша редакція особисто знайома з одним із таких (живе у Москві). Також є місця на нашій планеті, де App Store офіційно не функціонує, а самі яблучні смартфони приїжджають туди за сірими схемами.

Треба визнати, що переважна більшість власників Айфонів встановлюють багато різних програм з App Store для різних випадків життя. Тому статистику Apple можна вважати цілком достовірною. Далі згадуючи iOS 15 ми будемо мати на увазі всі можливі підверсії : iOS 15 , iOS 15.1 , iOS 15 , iOS 15.1 , iOS . , iOS 15.4.1 , iOS 15.5 . Остання iOS 15.6 знаходиться в стадії бета-тестування і тому в статистиці не враховувалася.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

82% всіх айфонів працюють на iOS 15

Йдеться про всі Айфони, які підтримують iOS 15. Це iPhone SE 1-го та 2-го поколінь, iPhone 6s, 6s Plus та все більш сучасні Айфони.

Детальніше статистика виглядає так:

  • 82% iPhone на iOS 15;
  • 14% iPhone на iOS 14;
  • 1% iPhone на молодших версіях iOS.

89% iPhone, проданих за останні 4 роки працюють на iOS 15

Більш сучасні Айфони здебільшого працюють на останній (на даний момент) версії iOS 15. Загалом статистика за проданими за останні 4 роки iPhone виглядає так:

  • 89% iPhone на iOS 15;
  • 10% iPhone на iOS 14;
  • 1% iPhone на молодших версіях iOS.

Це дані тільки по iPhone XS, XS Max, XR і всім сучаснішим до iPhone 13 Pro та 13 Pro Max.

Для Apple ця статистика демонструє успіх. Майже 90% всіх сучасних (проданих за останні 4 роки) айфонів працюють на iOS 15 і більше 80% всіх айфонів, які можуть підтримувати цю прошивку також на iOS 15. Звідки взяли статистику? З офіційної сторінки Apple (дивіться у правій колонці).

Незабаром буде представлена ​​iOS 16, презентація iOS 16 пройде 6 червня в перший день роботи конференції для розробників WWDC 2022. iOS 16 встановлюватиметься відразу на нові iPhone 14, презентація яких очікується 13 вересня (але це ще не точно). Програмне забезпечення є сильною стороною Apple, яке дозволяє останніми роками згладити нестачу інновацій у нових моделях Айфонів. Тому ми всі з нетерпінням чекаємо на нову iOS 16 і навіть приготували список можливих нових функцій.

Крім нової прошивки iOS 16 для Айфонів на WWDC 2022 будуть анонсовані прошивки:

  • watchOS 9 для розумного годинника Apple Watch Series 4 і для моделей вище;
  • iPadOS 16;
  • tvOS 16;
  • macOS 13 Mammoth.

Ми будемо тестувати бета-версії нових прошивок та розповідати про них на сторінках нашого сайту. На iOS 16 не потрібно поспішати оновлюватися, оскільки це може призвести до непрацездатності раніше встановлених програм, які вже видалені з App Store і тому не можуть бути допрацьовані на сумісність з новою iOS 16.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.