Названо сім смартфонів з найкращими камерами за червень місяць

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Битва за звання кращого камерофона нині зводиться здебільшого до протистояння Apple та Google .

І хоча переможець у цьому протистоянні вже визначений, якість зображень, зроблених найновішими смартфонами цих компаній, доводить, що зараз найсприятливіший час у розвитку мобільної фотографії.

Мало того, що смартфони з найкращими камерами мають вдосконалене апаратне забезпечення – Apple оновила сенсори на iPhone 13, а Pixel 6 Pro отримує довгоочікуваний телеоб’єктив – програмне забезпечення також продовжує покращуватись.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І Apple, і Google значною мірою покладаються на обчислювальну фотографію для подальшого покращення зображень, знятих камерами смартфонів.

Звичайно, вибір не обмежується лише моделями iPhone або Pixel , особливо якщо вам потрібен смартфон, який здатний робити чудові знімки. Samsung також оновила системи камер, що використовуються в лінійці Galaxy S22, склавши гідну конкуренцію відомим брендам.

Смартфони з найкращими камерами

1. iPhone 13 Pro Max

Найбільший iPhone 13 є найкращим камерофоном, який ви можете купити в даний час. Apple проробила величезну роботу з апаратною частиною iPhone 13 Pro Max, збільшивши розмір сенсора для основної та надширококутної камер та додавши автофокус до останньої.

Ця надширококутна камера може виступати як макрокамера, фотографуючи об’єкти на відстані до 2 см. Крім того, тут є оптична стабілізація, представлена ​​минулого року на iPhone 12 Pro Max, а телеоб’єктив отримав можливість 3-х кратного зуму.

Apple також покращила свою обчислювальну фотографію (можливості штучного інтелекту), особливо коли йдеться про слабке освітлення. Також новинкою цього року є фотографічні стилі – фільтри в реальному часі та кінематографічний режим.

Останній є портретним відео з динамічним зміщенням фокусу для створення по-справжньому професійного відео.

iPhone 13 Pro Max – це той смартфон, який потрібно мати, якщо ви хочете отримати максимальне задоволення від використання камери.

2. Pixel 6 Pro

Google вкотре претендує на звання короля серед Android камерофонів. Pixel 6 Pro оснащений неймовірними камерами завдяки модернізованому обладнанню та потужному програмному забезпеченню.

Кінцевим результатом є те, що він може йти в ногу з Apple і навіть чимось переважати (особливо з нічним режимом Night Sight ).

Сенсор основної камери на 50 Мп пропускає на 150% більше світла, а телеоб’єктив на 48 Мп забезпечує 4-кратний оптичний зум і 20-кратний цифровий зум. А 11-мегапіксельна фронтальна камера має кут огляду 94 градуси для ультрашироких селфі.

Крім того, що ви отримуєте найкращі камери серед Android смартфонів, Pixel 6 Pro оснащений новим процесором Tensor , який добре підходить для таких речей, як обчислювальна фотографія та нові функції Google Assistant.

3. iPhone 13 Pro

IPhone 13 Pro , що настає на п’яти своєї старшої моделі, займає третє місце в цьому списку смартфонів з найкращими камерами. Він має ті ж характеристики, що і iPhone 13 Pro Max – великі сенсори, автофокус на надширокій камері та макрорежим.

По суті цей смартфон потрібен, якщо ви хочете отримати найкращі враження від камери, але в меншому корпусі. 6,1-дюймовий дисплей iPhone 13 Pro , як і раніше, чудовий і підтримує технологію ProMotion з частотою 120 Гц для неймовірно плавної анімації.

Час автономної роботи смартфона просто приголомшливий, у тесті воно становить майже 12 годин, а це означає, що ви зможете зробити багато цікавих фотографій та відео, не вдаючись до підзарядки пристрою.

4. Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung не вносила серйозних змін до системи камер на Galaxy S22 Ultra , але покращення порівняно з S21 Ultra дуже помітні. Почнемо з того, що основна камера на 108 Мп має більший сенсор, що пропускає більше світла.

Надпрозоре скло поверх цього об’єктива усуває відблиски при зйомці в сутінках та вночі. В результаті, Galaxy S22 Ultra здатний робити якісніші фотографії при слабкому освітленні з фірмовим нічним режимом від Samsung .

Інші вдосконалення системи камер Galaxy S22 Ultra стосуються програмного забезпечення. Тепер вам доступні адаптивна піксельна технологія для об’єднання 9 пікселів в один (ще одне покращення для знімків при слабкому освітленні) та покращена постобробка за допомогою штучного інтелекту.

Портретний режим використовує технологію AI Stereo Depth Maps , щоб краще відокремити об’єкт вашої зйомки від фону кадру. А функція автоматичного кадрування відео розпізнає до 10 осіб та утримує їх у фокусі під час зйомки.

5. Google Pixel 6

Незважаючи на відсутність телеоб’єктиву, Google Pixel 6, як і раніше, залишається потужним камерофоном.

У смартфоні доступна практично та сама система камер, що складається з 50-мегапіксельного та 12-мегапіксельного надшироких об’єктивів у трохи меншому корпусі. Фотографії виходять дуже чіткими, хоча іноді можуть траплятися знімки з деякими колірними невідповідностями.

Тим не менш, Pixel 6 – найкращий камерофон для більшості користувачів операційної системи Android . Ви отримаєте чудові пейзажні знімки, портрети та селфі.

А з усіма новими фотографічними функціями на основі штучного інтелекту, такими як Magic Eraser у вашому розпорядженні є великий потенціал для творчості.

6. Google Pixel 5a

Безумовно, Pixel 5a від Google найкращий камерофон у своїй ціновій категорії, особливо якщо порівнювати його з iPhone SE 2020 . Google додала до смартфону надширококутну камеру на 16 Мп на додаток до основного об’єктиву на 12,2 Мп і результати говорять самі за себе.

Додайте до цього функціонал для роботи з фотографіями на базі штучного інтелекту, який був розроблений Google і ви отримаєте універсальний пристрій для створення відмінних знімків.

Проблема Pixel 5a полягає лише в тому, що незабаром він може залишитися без роботи, так як у Google є на підході новий смартфон Pixel 6a з ще більш потужним процесором, ніж у Pixel 5a.

Більш потужний процесор дозволить використовувати нові фотографічні функції, такі як Magic Eraser , які вже підтримуються в Pixel 6 та Pixel 6 Pro . Яким би хорошим камерофоном не був Pixel 5a, його час у списку смартфонів із найкращими камерами, ймовірно, закінчиться, коли в липні з’явиться Pixel 6a.

7. OnePlus 10 Pro

Компанія OnePlus пройшла довгий шлях еволюції щодо якості камер на своїх пристроях. Тепер, ми знаходимося на зорі нової ери для китайського виробника смартфонів із системою мобільної фотографії Hasselblad другого покоління.

OnePlus 10 Pro – найкращий камерофон, який коли-небудь випускала ця компанія. Звичайно, його рівень поступається рівнем iPhone 13 Pro Max або Pixel 6 Pro , але він дуже гідний.

OnePlus все ще залишається не вирішена проблема з жовтим відтінком на більшості фотографій, що особливо помітно на вулиці. Проте фотографії, зроблені у приміщеннях, створюють відчуття тепла та затишку.

Основна 48-мегапіксельна камера виконує всю важку роботу, але не варто скидати з рахунків надширокий сенсор на 50 Мп. Він може знімати з полем зору 100 градусів із мінімальним спотворенням країв або зі зменшеним масштабуванням до 150 градусів.

В цілому з OnePlus 10 Pro вийшов дуже хороший камерофон, вартий пильної уваги, його 32-мегапіксельна фронтальна камера робить відмінні селфі, а режим Nightscape зазнав значних покращень, створюючи набагато якісніші фотографії при слабкому освітленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.